Primarul Valentin Grapini are planuri mari pentru dezvoltarea turistică a comunei Rodna. Acesta a a anunțat că liniile de finanțare care se deschid în această toamnă vor deschide noi perspective de dezvoltare pentru localitatea de la poalele Munților Rodnei. Astfel, cu o finanțare de 6 milioane de euro, primarul plănuiește construirea mai multor obiective turistice, printre care zonă Belvedere, linii tiroliene, observator astronomic, drum de acces pentru biciclete, zone de picnic, potecă de vizitare a galeriilor de mină din Valea Vinului etc.

Dragii mei , avand in vedere liniile de finantare care se deschid in aceasta toamna am lucrat pentru un proiect privind Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii turistice in Statiunea Rodna Valea Vinului ,in urma finantarii proiectului se vor construii urmatoarele obiective in valoare totala de 6 000 000 euro cu o cofinantare de 2% din partea comunei noastre aproximativ 120 000 euro ! Amenajare zona de Belvedere vf Benes
! Construire trei linii tiroliene 1.2 km
! Amenajare turn panoramic
! Construire si dotare observator astronomic
! Amenajare drum cale de acces biciclete montain bike 7 km
! Amenajare poteca vizitare galerii de mina Valea Vinului
! Costruire centru de informare,promovare turistica si Salvamont Valea Vinului
! Amenajare zona picnic
! Constructie si montaj pista biciclete Pump Trak
! Amenajare padure Parc Toaca 5 ha si construire Amfiteatru de vara
! Construire Poarta de intrare in Statiunea Rodna V Vinului
! Constructie si montaj a trei monumente
! Dotare cu statie spalat biciclete ecologica ,cosuri gunoi ,panouri fotovoltaice ,sistem de monitorizare video
Proiectul va fi depus in cadrul programului de finantare Programul Operational Regional Nord Vest 2024“, a transmis primarul Valentin Grapini.

SPUNE-TI PAREREA