Anul universitar a început și la Bistrița, la UBB și UTCN, extensiile universităților de la Cluj. La început de drum pentru studenți, Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, le-a transmis un mesaj și pare că a făcut o declarație cu un angajament pentru aleșii locali și județeni. Spune că va continua să susțină transformarea județului într-un centru universitar, un lucru care ar putea fi binevenit în Bistrița și Bistrița-Năsăud.

Un procent mare din studenții UBB sau UTCN aleg să rămână, pentru locuri de muncă, în Cluj-Napoca, chiar dacă au studii superioare și ar putea lucra oriunde. Însă, momentan, Bistrița nu le oferă destul tinerilor.

“Tuturor studenților vă doresc un început de an prosper în care să vă bucurați de fiecare moment al studenției.

Noi vom continua să susținem și să transformăm județul nostru într-un centru universitar, cu condiții excelente și investiții importante în educație, astfel încât generațiile viitoare vor putea să învețe la noi, acasă-n Poarta Transilvaniei • Bistrița-Năsăud.

Dragi profesori, cum ați făcut și cu alte generații, continuați să-i călăuziți pe drumul cunoașterii.

Multă baftă tuturor studenților! Un an plin de reușite!”, a transmis Emil Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

  1. Radu Moldovan nu are proprietatea termenilor. El vorbeste de transformarea județului într-un centru universitar, ceea ce e o prostie. In schimb, orasul Bistrita ar putea deveni un centru universitar, cu conditia construirii unui Campus Universitar modern, prevazut cu spatii de invătământ, care să cuprindă săli de curs si laboratoare de cercetare, dar si clădiri pentru cămine studentesti, bibliotecă, sală de sport, terenuri de sport, etc., care să adune laolaltă extensiile universitare împrăstiate prin tot orasul în spatii improvizate. Cu ceva ani in urmă se vorbea de construirea la Bistrita a unui campus universitar comun – Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică.
    Un astfel de Campus Universitar care ar trebui să includa si clădiri de laboratoare cu spatii functionale pentru activitate de cercetare organizată la standarde internationale ar fi de natura sa creeze un grad ridicat de atractivitate pentru studenti si cadre didactice universitare, asigurând un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita. Cu atât mai mult cu cât si primarul Ioan Turc a promis in campania electorală că va pune bazele unui nou obiectiv strategic si anume „Bistrita Universitară” astfel incât orasul să poată să se dezvolte ca o destinație pentru afaceri inovative, in strânsă legătură cu avantajele conferite de invătământul superior.

SPUNE-TI PAREREA