Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că fiecare județ din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud va avea un centru de testare și consiliere antidrog.

Este o chestiune de câteva luni până când vor fi inaugurate primele astfel de centre. Se pare că acestea nu vor fi amenajate în cadrul secțiilor sau spitalelor de Psihiatrie, întrucât „există o reticiență în ceea ce privește adresabilitatea”.

„Vom pune la punct, în câteva luni, încât la începutul anului viitor să beneficiem măcar în fiecare județ de un astfel de centru. Să vedem care este soluția pentru că există astfel de centre care sunt administrate de ONG-uri sau privat, să folosim toate resursele pe care le avem în momentul de față și să generăm un program care să fie coerent, articulat, să integreze toate instituțiile, pentru că avem o agenție specială și nu știu cât de mult impact a avut activitatea Agenției pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri în timp, dar e momentul acum să acționăm”, a declarat ministrul Rafila, la Digi24.

Important de menționat este faptul că în acest moment, fiecare județ are în dotare CEPECA, inclusiv județul nostru, adică Centru de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, manageriat de Direcția Antidrog Română.

SPUNE-TI PAREREA