Analiștii proiectează o cifră de 4.80 bilioane de euro pentru valoarea pieței jocurilor de noroc din Germania estimată în 2023. Care sunt jocurile de cazino cu o atractivitate atât de mare care au cucerit și continuă să fascineze populația nemțească?

Probabil că ai auzit deja ce se spune despre preferințele nemților: le plac tradiționalul wurst, produsele de panificație (cum, de altfel, ne plac și nouă, românilor), mașinile (încă o pasiune în comun!) și sporturile (iată trei lucruri pe care le avem în comun cu nemții). Dar ce știm despre preferințele lor în materie de jocuri de noroc? Haide să vedem ce spun statisticile.

Ce preferă jucătorii din Germania?

La fel ca în cazul românilor, o mare parte din populația Germaniei sunt împătimiți ai jocurilor de noroc. Nu o spunem noi, ci o spun cifrele. Conform statisticilor, se estimează că piața jocurilor de noroc din Germania va ajunge la 4.80 bilioane de euro în anul 2023, cu o creștere anuală de peste 7% până în anul 2027.

Deci fără dubiu că și nemții adoră pariurile sportive și jocurile bazate pe noroc. Dar care sunt mai exact aceste jocuri și în ce ordine le preferă localnicii, despre asta vorbim în cele ce urmează.

Cele mai populare jocuri de cazino în Germania

Sloturi, jocuri de masă, pariuri sportive, live sau cu RNG. Acestea sunt în principiu opțiunile pe care orice român și german le are atunci când joacă la cazino. În ce ordine? Asta depinde, bineînțeles, de la un parior la altul. Însă în linii mari, uite care sunt jocurile preferate ale germanilor, în ordinea favoritelor.

1. Sloturi

Locul #1 în toate topurile jocurilor de noroc, se pare că video sloturile sunt starurile cazinourilor online aproape indiferent de statul european despreb care vorbim. Asta se reflectă și în selecțiile copleșitor de vaste de păcănele: orice platformă accesezi, numărul sloturilor de la furnizori de top este de ordinul miilor, în condițiile în care alte jocuri de cazino sunt doar câteva zeci sau cel mult câteva sute.

Asta pentru că sloturile sunt simplu de jucat, cu o mecanică repetitivă care introduce elemente noi sau tehnologii inovatoare doar pentru spectacol și distracție, nu pentru a face jocul mai dificil sau pentru a-i schimba regulile. În plus, temele de joc, funcțiile bonus, simbolurile, efectele vizuale dar și mizele și max. win-urile sunt extrem de variate, cu opțiuni pentru toate preferințele și buzunarele. Astfel încât era imposibil ca jocurile de păcănele să nu fie și printre cele mai populare din Germania.

Wolf Gold, Legacy of Dead, Mega Moolah și 5 Burning Heart sunt doar câteva dintre jocurile de păcănele de pe lista favoritelor jucătorilor nemți. Dacă vrei să le încerci, pe SlotsUp puteți juca 5 Burning Heart demo.

2. Blackjack

În general, este o competiție strânsă pentru locul 2 între două jocuri de masă extrem de populare în întreaga Europa: Blackjack și Ruletă. Cele două favorite se bat pentru titlul de preferatul pariorilor, și în funcție de stat uneori câștigă unul, alteori celălalt. În Germania, această competiție închipuită este câștigată de blackjack, care este al doilea cel mai jucat și apreciat joc de masă în cele mai multe dintre cazinouri.

Blackjackul este un joc de cărți, virtual sau cu dealer live, unde se împart câte două cărți jucătorului și dealerului, iar scopul este să obții 21 de puncte sau o mână mai mare ca a dealerului, dar nu mai mare de 21.

3. Ruletă

Foarte aproape în clasamentul jocurilor cele mai populare din cazinourile germane este și ruleta, disponibilă atât în formă europeană cât și americană sau alte versiuni rapide. Jocul ține pur de noroc fie că este jucat cu dealer live sau la o masă de joc electronică. Dar este extrem de distractiv și incitant mai ales datorită multitudinii de pariuri principale și secundare care se pot plasa, începând cu mize foarte mici și până la mize extrem de mari.

4. Baccarat

Un alt joc de cărți preferat de către nemți poate chiar mai mult decât pokerul este baccaratul. Regulile sunt destul de asemănătoare blackjackului, dar scopul este ca suma cărților din mână să fie cât mai apropiată de 9. Unul dintre motivele principale pentru care baccaratul este atât de îndrăgit este asocierea sa cu aerul elegant, rafinat, și bineînțeles popularitatea lui în filmele cu James Bond.

5. Poker și Video Poker

Cu o mulțime de versiuni de joc moderne, și cu un rezultat bazat atât pe noroc cât și pe pricepere și experiență la mesele de joc live, pokerul nu putea să fie exclus din lista celor mai populare jocuri de cărți din cazinourile din Germania. Nu este disponibil sau legal decât la câteva dintre cazinourile licențiate din țară, dar asta nu-l face decât și mai atractiv pentru pariorii care își doresc o experiență autentică și cinematică de joc la cazino. 

Dacă și tu te afli în Germania și vrei să te bucuri de oricare dintre jocurile de noroc de mai sus (sau altele!), găsiți cel mai bun cazino Germania pe această pagină, deschide-ți un cont dacă nu ai unul deja și ești gata să pariezi în siguranță, legal și responsabil, la un operator licențiat.

SPUNE-TI PAREREA