Cel mai așteptat eveniment al toamnei în județul Bistrița-Năsăud, Toamna Bistrițeană, se desfășoară sâmbătă și duminică în Heidenfeld. Această sărbătoare anuală a recoltei aduce în prim-plan bogăția și diversitatea produselor locale, oferind vizitatorilor o experiență autentică a roadelor pământului.

Fructe, legume, murături, miere, siropuri, ulei presat la rece, dar și animale mici, precum iepuri și găini, oale, căni și produse de artizanat, toate pot fi găsite timp de două zile în complexul Heidenfeld din Viișoara unde se poate ajunge cu mașina personală sau cu autobuzul pe linia 18.

Toamna Bistrițeană a devenit un punct de referință în comunitate pentru cei pasionați de alimente sănătoase care au un traseu scurt de la producător la tarabă. Evenimentul oferă o platformă importantă pentru producătorii locali, care își expun cu mândrie produsele proaspete și preparatele tradiționale. Vizitatorii au oportunitatea de a achiziționa fructe și legume proaspete, murături delicioase, siropuri făcute în casă, produse apicole și multe altele.

Evenimentul nu este doar despre roadele pământului, ci și despre păstrarea tradițiilor rurale, așa că include spectacole de dansuri și muzică populară. Sâmbătă a avut loc un spectacol susținut de Ansamblul folcloric „Cununița”, Grupul vocal „La fântâna satului”, Ansamblul folcloric „Cununa de Sânziene”, Lorenna, Anton Todică, Grupul vocal „Spice”, Nicoleta Voica și Ansamblul folcloric „Cununa grâului”.

Duminică, programul va continua, de la ora 12.00, cu Ansamblul folcloric „Coronița” Solovăstru, Ansamblul folcloric „Someșul Beclean”, Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someș”, Cornel Palade și Romică Țociu, Angela Rusu, Ansamblul folcloric „Balada”, Grupul vocal bărbătesc „Bârgăul”, Petre Petruse.

SPUNE-TI PAREREA