La data de 26 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și spălarea banilor. Perchezițiile au fost efectuate în județele Constanța, Caraș-Severin, Brașov și Timiș, fiind vizate patru persoane.

Din probele administrate și investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, începând cu 22 iunie a.c., persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi indus în eroare un bărbat din Bistrița-Năsăud și sub pretextul unor pretinse investiții pe o platformă de tranzacționare mărfuri și criptomonede, l-ar fi determinat să instaleze o aplicație de control la distanță a terminalelor mobile. Totodată, acestea ar fi reușit să obțină acces în sistemul informatic, respectiv la un telefon mobil și conturi online asociate cu 2 conturi bancare și un card de debit, de unde ar fi efectuat, în mod repetat, tranzacții financiare frauduloase către o aplicație de cryptomonede, precum și transferuri bancare online către mai multe persoane fizice, prin diferite conturi bancare. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat ca fiind 30.000 de euro.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile, carduri de memorie și bancare, înscrisuri relevante pentru cauză, precum și sumele de 23.900 de euro și 9.680 de lei. Totodată, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud trei persoane bănuite de comiterea faptelor.

După audieri, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 ore, a unui bărbat, de 52 de ani, din Făgăraș, județul Brașov. În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost prezentat magistraților, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de comiterea  faptelor și clarificării cauzei sub toate aspectele.

1 COMENTARIU

  1. Atentie, ca pe facebook, a aparut o inselaciune financiara, chipurile cu vanzarea de actiuni pentru privatizarea exploatarii de energie electrica si gaze naturale din Marea Neagra. Sunt excroci din Anglia ( dinafara UE ) … care incaseaza sumele de ani de la cei prostiti la o firma fictiva , print-un alt excroc intermediar din Bulgaria . Nu va lasati pacaliti, ca totul estea-s doar o excrocherie. Daca vor fi astfel de actiuni, atunci ele vor fi prin intermediul bancilor , de aici de la noi si in nici un caz online ! Ofertele facute de excroci, sunt sub dferite ” masti ” de societati fictive … chipurile ca oamenii vor plati pe actiune cate 1250 de lei si vor ” castiga ” lunar de 10 ori pe atat ( vedeti cum a fost si cu CARITASSUL CLUJEAN … ) . Chipurile, ca sa va livreze ‘ castigurile „… trebuie sa acceptati sa va instaleze ei o aplicatie in telefonul mobil, ca sa va poata controla telefonul si toate platile bancare facute in acest fel… Nu va lasati pacaliti !

SPUNE-TI PAREREA