Polițiștii nu le pun gând rău, dar îi caută  zilnic pe elevii care în loc să stea la școală preferă să frecventeze mesele și locurile de fumat ale localurilor. 16 elevi au fost găsiți de polițiști că absentau de la școală.

”Ieri, în intervalul orar 09.00-12.00, pe raza municipiului Bistrița, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică au organizat și desfășurat o acțiune pentru prevenirea si combaterea absenteismului școlar, dar și pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în rândul elevilor.

Astfel, au fost efectuate verificări în 7 unități de învățământ și la localuri publice din zona adiacentă acestora. Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 500 de lei, pentru nerespectarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Totodată, au fost depistați 10 elevi care absentau nemotivat și au fost informate școlile unde învață.

Activități similare au fost desfășurate și de către polițiștii din Beclean care au efectuat verificări în 5 localuri publice din oraș.  Astfel, au fost depistați 6 elevi, toți liceeni, care nu frecventau cursurile, fiind informați reprezentanții școlii unde învață.

foto: Arhivă

SPUNE-TI PAREREA