Un restaurant din Bistrița a fost împânzit cu amenzi și controale după ce mai mulți părinți și-au dus copiii de la două școli cu program afterschool direct la spital, cu toxiinfecție alimentară. Indicat autorităților le-a fost restaurantul de unde se aducea mâncarea pentru ambele școli.

Nu mult a durat până ce DSP, DSVSA și ANPC au făcut controale în restaurantul aflat pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița.

Inspectorii OJPC au găsit mai multe nereguli și au aplicat amenzi de 35.000 de lei.

„Au fost constatate TREI abateri:

  • numeroase produse nesigure găsite
  • lipsă autorizație pentru mașina cu care făceau livrări
  • meniul nu era actualizat cu informațiile impuse prin reglementările date pentru menționarea alergenilor, valorilor nutriționale

Pentru aceste abateri s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 35.000 de lei”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, inspectorul șef al Protecției Consumatorului BN, Stelian Dolha.

Echipa DSVSA BN a aplicat amenzi, a ridicat produse și a suspendat activitatea unității.

„În urma controlului efectuat :

  • au fost confiscate 10,4 kg de alimente neconforme
  • s-au aplicat sancțiuni în valoare de 20.000 de lei
  • activitatea restaurantului a fost suspendată până la remedierea situației, dacă o vor putea remedia.

Suspendarea activității a fost dată per total, nu doar pe catering. Deci ei NU ar fi putut găti la acea unitate meniul oferit. Acum, vom vedea pe mai departe dacă se mai impun și alte sancțiuni!”, a declarat, pentru aceeași sursă, directorul DSVSA BN, Ioan Bogolin.

DSP a început demersurile pentru a afla dacă mâncarea a fost factorul pentru care mai mulți elevi au ajuns cu toxiinfecție alimentară.

SPUNE-TI PAREREA