O echipă din aparatul administrativ al Primăriei Bistrița a vizitat zilele acestea orașul Kisvarda din Ungaria, oraș cu care Bistrița speră să se înfrățească, la invitația primarului Leleszi Tibor.

Kisvárda este un oraș în districtul Kisvárda, județul Szabolcs-Szatmár-Bereg, Ungaria, având o populație de 17.267 de locuitori, conform recensământului din 2011.

Ioan Turc, primarul Bistriței, a declarat că inițiativa a fost întreținută de doi lideri UDMR locali, adică de consilierul local Mathe Attila și subprefectul Décsei Atilla.

„La inițiativa consilierului municipal Mathe Attila și alături de subprefectul Décsei Atilla, am fost în orașul Kisvárda din Ungaria, răspunzând astfel invitației primarului Leleszi Tibor.
Am găsit aici o comunitate de oameni foarte prietenoși, deschiși la o colaborare sinceră cu vecinii lor din România.
Am vizitat obiective de interes din Kisvárda, m-am întâlnit cu parlamentari și consilieri locali și am putut aprecia la fața locului efortul omologului maghiar pentru dezvoltarea orașului.
Un parteneriat pe termen lung ar putea să ofere oportunități reciproc avantajoase pentru traiectoria europeană a celor două comunități. Țin să îi mulțumesc domnului primar Leleszi Tibor pentru ospitalitatea cu care ne-a primit și îl asigur de toată considerația!”, a declarat primarul Bistriței, Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA