Munți de gunoaie se ridică semeț chiar în buricul târgului, în Bistrița. Poliția Locală a adus în atenția publică problema deșeurilor depozitate aiurea, cu ocazia Zilei de Curățenie Națională „Let’s Do It, Romania“.

De la începutul anului și până în prezent, Poliția Locală din Bistrița a aplicat amenzi de peste 60.000 de lei pentru depozitatea gunoaielor. Au fost sancționați locuitori care își țin gospodăriile într-o stare improprie, ameni acre lasă gunoaie pe spațiile verzi și au fost soluționate sesizări privind aspectul dezolant al tomberoanelor amplasate în municipiu.

„16 Septembrie este Ziua de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania! Ziua de Curățenie Națională a început în anul 2008, în țările baltice.
De atunci ea este sărbătorită anual, la nivel mondial. În 2022 au participat peste 180 de țări, printre care și țara noastră. În fiecare an, această zi încearcă să amintească fiecăruia dintre noi că un mediu curat este un mediu sănătos.
Totodată, trebuie să conștientizăm importanța protejării mediului în care trăim și a comunității în care locuim .
Pentru noi, în fiecare zi este 16 septembrie. Zilnic, colegii noștri cu atribuții pe linie de protecție a mediului, verifică respectarea normelor legale în vigoare cu privire la gestionarea deșeurilor și soluționează sesizările primite de la cetățeni.
De la începutul anului și până în prezent, pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor, depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, arderea deșeurilor în locuri nepermise, incendierea vegetației, etc. au fost întocmite 147 de sancțiuni contravenționale, astfel:
în baza HCL 153/2009 privind măsurile de bună gospodărire a municipiului Bistrița, au fost sancționate
– 129 de persoane fizice, din care 39 cu avertisment scris și 89 cu amendă, în valoare totală de 46.075 lei;
– 14 persoane juridice, din care un avertisment scris și 13 cu amendă în valoare totala de 21.000 lei;
Totalul valoric al amenzilor se ridică la suma de 67.075 lei.
În baza O.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor, au fost sancționate contravențional 4 persoane fizice, cu avertisment scris.
Dacă nu ne este indiferentă lumea-n care trăim, Ziua de Curățenie Națională ar trebui sa fie în fiecare zi“, este mesajul poliției locale din Bistrița.

Râul Bistrița, curățat de voluntari

Totodată, malurile râului Bistrița au fost curățate de voluntari, alături de angajația ai Apelor Românie.

„S-a încheiat încă o ediție a campaniei Let`s Do It, România!
Ca de obicei, echipele noastre harnice au participat la Ziua Națională a Curățeniei, alături de voluntarii Let’s Do It, Romania!
Colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistrița-Năsăud au intervenit pe râul Bistrița din municipiu – tronson „Punte Tudor Vladimirescu – Podul Berăriei.”
Natura are prioritate! Împreună, păstrăm apele curate!“, au transmis reprezentanții Apelor Române Someș-Tisa.

SPUNE-TI PAREREA