Mulți copii trăiesc în condiții greu de imaginat, chiar sub ochii noștri: ținuți sub cerul liber, în adăposturi improvizate, exploatați, abuzați și trimiși la cerșit.
O campanie de combatere a ceșetoriei derulată de către Poliția Locală Bistrița a adus în atenția publică cazuri grave de neglijență a minorilor.
În data de 9 septembrie, polițiștii locali au făcut o „razie“ în locurile în care cerșetorii au adăposturi improvizate. Unii dintre ei erau însoțiți de copii mici care trăiesc în condiții precare.
„Colegii noștri au căutat și depistat locații în care persoanele fără adăpost sau care vin din alte localități pentru a practica cerșetoria “locuiesc”.
Au fost depistate persoane pe bulevardul Decebal, în locuri improvizate din zonele verzi ce împrejmuiesc blocurile de locuințe din zonă.
Zona lac MHC a fost ocupată cu corturi ale oamenilor străzii sau a celor veniți din alte localități în scopul practicării cerșetoriei.Au fost depistate familii cu copii, 3 persoane adulte și 5 minori, care trăiesc în condiții improprii pentru creșterea minorilor.
În cazul minorilor, Direcția de Asistență Socială a demarat procedurile pentru ancheta sociala.
Toate persoanele identificate au fost obligate sa ridice locuințele improvizate, să igienizeze zona ocupata abuziv și au fost îndrumate spre domiciliu“, a transmis poliția locală.
Copii trimiși la cerșit, dați în grija statului
Tot în atenția polițiștilor locali a intrat cazul unui părinte fără loc de muncă ce și-a trimis cei cinci copii la cerșit. Copiii au fost dați în grija statului.
„Copiii fără copilărie, victime ale exploatării prin cerșetorie
Campania de combatere a cerșetoriei a continuat și azi. Și vă ținem la curent, ca în fiecare seară, cu activitatea noastră, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială…
Azi a fost o zi tristă.
Subiectul principal : o persoană, care din lipsa unui loc de muncă, a considerat că singura soluție pentru a-și putea crește cei 5 copii este sa apeleze la mila publică. Rezultatul: copiii au fost preluați spre ingrijire de instituția abilitată a statului.
Azi, consilierii din cadrul Direcției de Asistență Socială au consiliat părintele copiilor în scopul facilitării obținerii unui loc de muncă. Scopul părintelui? Să își recupereze copiii, ce se afla în îngrijirea statului.
Niciodată nu e prea târziu! Sperăm ca rezultatul acțiunii noastre să fie pozitiv pentru părintele în cauză. Și o lecție!“, a transmis Poliția Locală.