Foto cu caracter ilustrativ

10 elevi care absentau nemotivat azi de la cursuri au fost trimiși în clase de către polițiști, în contextul unei acțiuni cu scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri. „Razia“ a avut loc în data de 13 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00.

Polițiștii au legitimat 27 de persoane și au depistat 10 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, pentru care au fost întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Totodată, polițiștii de la Siguranță Școlară au desfășurat activități preventive la clase de elevi din ciclul gimnazial și liceal, iar agenților de pază din școli, le-au adus în atenție regulile privind accesul în școli, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 800 lei conform Legii 349/2002.

Pe durata desfășurării anului școlar, unitățile de învățământ sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor, în scopul asigurării unui climat optim de siguranță, atât în incinta, cât și în proximitatea acestora.

Premergător începerii anului școlar, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul polițiilor municipală și orășenești, dar și a secțiilor de poliție rurală au derulat o serie de activități preventive, destinate copiilor. În cadrul acestora au fost abordate teme precum: disparițiile de minori, siguranța rutieră, siguranța în mediul online, prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise și prevenirea infracțiunilor cu violență.

 

SPUNE-TI PAREREA