Relația noastră cu animalele de companie a evoluat de-a lungul timpului, de la animale care ne asigurau protecție și vânătoare la prieteni de nădejde și membri iubiți ai familiei. Astfel, preocuparea pentru sănătatea și bunăstarea acestor apropiați patrupezi a crescut semnificativ în ultimele decenii. Un aspect crucial al îngrijirii animalelor de companie este alimentația lor, iar alegerea de a hrăni animalele cu produse proaspete de origine animală a devenit din ce în ce mai populară și susținută de numeroase argumente în favoarea sănătății și stării de bine a animalelor noastre de companie.

Hrănirea animalelor de companie cu produse proaspete de origine animală: O alegere sănătoasă și naturală

Subprodusele de origine animală provenite din abatoare autorizate sunt o sursă excelentă de proteine, lipide, minerale și vitamine pentru animalele de companie care au o dietă carnivoră. Acești nutrienți îndeplinesc numeroase roluri vitale în organismul câinilor și pisicilor, deoarece asigură aminoacizii esențiali folosiți în formarea și regenerarea organelor și mușchilor, oferă suport pentru sistemul imunitar și furnizează energie. Aceste produse sunt excluse din consumul uman, dar asta nu înseamnă că au o calitate nutrițională scăzută. Ele furnizează proteine de calitate superioară și alți nutrienți esențiali pentru musculatura și sănătatea oaselor patrupedeului tău.

Subprodusele de origine animală provin din surse de hrană potrivite pentru consumul uman și pot include diferite tipuri de carne, dar și organe precum plămâni, rinichi, ficat, inimă etc. În sălbăticie, animalele mănâncă adesea instinctiv aceste părți (organele), prima oară, pentru că sunt bogate în substanțe nutritive necesare. De exemplu, rinichii și ficatul pot conține de până la zece ori mai multă vitamina B2 (riboflavină) decât carnea slabă.

Subprodusele animale nu sunt doar bune pentru animalul tău de companie, sunt și gustoase și ușor de digerat. De asemenea, e oferă mulți nutrienți, precum: aminoacizi esențiali, vitamine, minerale și acizi grași care îi vor asigura animalului tău de companie energie și vitalitate!  O astfel de dietă nu este doar sigură și gustoasă, ci contribuie și la reducerea risipei de alimente.

Zoo Hobby, magazinul din Bistrița cu cea mai bogată ofertă de produse de origine animală ! Transport și discount-uri la comenzi mari

Subproduse de origine animală pentru hrănirea animalelor de companie se găsesc în Bistrița la Zoo Hobby, pe strada Dornei și la magazinul de pe Strada Independenței, lângă Kaufland. Aceastea provin din abatoare autorizate, însoțite de certificate sanitar-veterinare, certificat de calitate si declarație de conformitate. Sunt transportate cu mașină frigorifică autorizată, iar la comenzi mari se asigură transport și se acordă discount-uri.

Zoo Hobby are cea mai diversificată ofertă de produse de origine animală: Vită (burtă, slung, buză, inimă, ficat, rinichi, uger, uger fiert, carne tocată, oase),  Miel (inimă, slung, rinichi, burtă), Pui (spate, gâturi, pipote și inim, carne tocată, tocătură din os de piept cu carne), Porc (slung, esofag, inimă, carne tocată, oase), pește (pastă de hering și somon).

Un alt avantaj al hranei de orgine animală îl reprezintă prețurile accesibile.

Carnea și organele pot fi combinate cu legume, dar și cu pastele speciale pentru câini, pe care le găsiți tot la Zoo Hobby. Acestea conțin făină de grâu și ulei de palmier și nu necesită fierbere, fiind suficientă apa caldă care se toarnă peste ele.

Ce este dieta BARF la animale, tot mai populară în ultimii ani!

Dieta BARF este o opțiune tot mai populară în ultimii ani și promovează hrănirea animalelor de companie cu produse cât mai proaspete, în special, carne crudă și oase.

Acronimul BARF din denumirea acestei diete provine de la două posibile sintagme din limba engleză – Biologically Appropriate Raw Foods sau Bones and Raw Foods. În ambele cazuri, se face referire la obiectivul acestei diete, acela de a asigura hrana compusă în principal din carne crudă și oase.

O astfel de dietă este considerată potrivită pentru animale de companie precum câinii și pisicile pentru că imită cel mai bine modul în care acestea s-ar hrăni în sălbăticie. În plus, conține mai multe proteine decât orice tip de mâncare standard pentru câini sau pisici disponibilă în magazinele de profil. Totodată, este o dietă care evită procesarea ingredientelor. Din acest motiv, șansele ca animalul tău să aibă o reactie alergică, să dezvolte intolerante la mâncare sau să creasca excesiv în greutate din cauza unui conținut ridicat de carbohidrați și grăsimi sunt mult mai mici. Probleme medicale precum diabetul sunt mai rare în cazul animalelor care beneficiază de această dietă. Conform specialiștilor, este foarte posibil ca efectele benefice ale acestei diete să se răsfrângă și asupra comportamentului. Ingredientele crude si neprocesate pot ajuta la combaterea stresului, anxietății sau agresiunii. Astfel, patrupedul taău iubit se va bucura de o sănătate mentală mai buna, iar tu, de un comportament îmbunătățit.

Citește și:

Oamenii care au deschis un magazin pentru animale în Bistrița, pe vremea când găseai trei feluri de hrană și câțiva pești de acvariu. Acum deschid al treilea Zoo Hobby și povestea merge mai departe!

 

SPUNE-TI PAREREA