Balansoarul pentru persoane cu dizabilități a creat o adevărată controversă la Bistrița, după ce mai mulți copii s-au accidentat folosindu-l. Deși balansoarul este destinat celor care se află în scaune rulante, mulți copii au ales să se joace în el, neștiind la ce pericol se expun. În luna aprilie a acestui an, o fetiță și un băiețel au ajuns la spital cu fracturi grave după ce s-au accidentat în balansoar, iar acestea nu au fost singurele cazuri. O perioadă, balansoarul a fost scos din uz, dar acum funcționează din nou și este folosit în continuare de copii, unii sub supravegherea adulților.

„În parcul de joacă de lângă Hotel Metropolis este montat un balansoar destinat persoanelor cu dizabilități.
Se pare că nici incidentele din luna aprilie a acestui an, când o fetița și un băiețel au ajuns la UPU cu fracturi la membrele inferioare, nu i-au făcut pe unii cetățeni să conștientizeze pericolul folosirii acestui leagan de către copiii care nu au nevoie de el.
Ieri, un bunic ieșit cu nepoțeii în parc a considerat ca a legăna trei copii pe acel balansoar nu reprezintă niciun pericol.
Vă aducem la cunoștință pe aceasta cale, că acel leagăn este destinat EXCLUSIV persoanelor aflate în scaun cu rotile, nu pentru că așa ar dori ele ci pentru că este singurul mod în care se pot bucura de o ieșire în aer liber.
Vom monitoriza zona pentru ca aceste incidente să nu se mai repete“, a transmis Poliția Locală Bistrița.

 

SPUNE-TI PAREREA