Un nou an școlar este pe cale să înceapă în data de 11 septembrie 2023. Elevii și profesorii din Bistrița se întorc luni în sălile de clasă. 11 licee, 6 școli gimnaziale și 9 grădinițe îi așteaptă, de luni, pe cei 15.000 de elevi și preșcolari din municipiul Bistrița. Primarul orașului, Ioan Turc, a vizitat unitățile de învățământ și a oferit detalii despre starea acestora. Unele sunt încă în proces de renovare, în timp ce altele intră, de anul acesta, în reabilitare.

Unitățile de învățământ din Bistrița sunt gata pentru începerea școlii! La nivelul municipiului, 11 licee, 6 școli
gimnaziale și 9 grădinițe cu personalitate juridică îi așteaptă, de luni, pe cei 15.000 de elevi și preșcolari.
Am vizitat unități care au șantiere în desfășurare sau sunt cu lucrările de reabilitare la final.
Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul de Muzică „Tudor Jarda” vor putea primi elevi la clase, lucrările rămase de finalizat nefiind de natură să împiedice activitatea didactică.
La Liceul Tehnologic de Servicii reabilitarea este încheiată, recepția tehnică a fost făcută, iar noul an școlar aduce condiții foarte bune pentru cei care vor învăța aici o meserie.
Colegiul Național „Liviu Rebreanu” are un grad de reabilitare avansat, dar încă mai sunt finisaje interioare și exterioare de efectuat. Prin urmare, unii elevi vor face ore la biblioteca unității de învățământ, la sediul CeTIN și la Gimnazială nr. 4, dar toate cursurile vor începe dimineața, într-un singur schimb.
La Școala Gimnazialå „Avram Iancu” urmează a se da drumul reabilitării prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Deocamdată, 3 clase își vor desfășura cursurile la Colegiul „Infoel”.
Educația reprezintă o prioritate pentru municipalitate. Investim masiv în infrastructura școlară, atât în reabilitarea clădirilor, cât și în componenta de dotări, dar aceste intervenții presupun și un grad de disconfort. De aceea, le mulțumim cadrelor didactice, elevilor și părinților pentru răbdare și înțelegere!“, a trasmis primarul Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA