Indiferent dacă ești în plin proces de decorare sau îți dorești să revigorezi aspectul băii tale, există câteva elemente esențiale pe care nu ar trebui să le omiți. Fie că optezi pentru o schimbare completă sau vrei să aduci câteva modificăr, anumite obiecte sunt absolut necesare. Indiferent de stilul pe care îl dorești pentru baia ta, magazinele oferă o gamă variată de piese de mobilier care satisfac diverse nevoi.

Obiecte esențiale precum vasul de toaletă și rezervorul sunt fundamentale în orice baie. Cu toate acestea, în acest material ne vom concentra pe piesele de mobilier și obiectele care aduc un plus semnificativ încăperii. În continuare, vei descoperi câteva dintre cele mai valoroase și funcționale piese de mobilier pentru baie, indiferent de conceptul tău decorativ.

  1. Baterie de baie

O componentă importantă din orice baie, atât pe partea de utilitate, cât și pe partea de aspect, este bateria. Indiferent dacă intenționezi să instalezi o baterie pentru cadă sau una pentru chiuvetă, este crucial să alegi din start tipul de dispozitiv potrivit. Variantele de baterii sunt diferențiate în funcție de modalitatea prin care este realizată funcția principală, adică controlul fluxului de apă:

  • Baterie cu un singur mâner – Această tipologie de dispozitiv reglează temperatura apei prin mișcarea laterală a mânerului, în timp ce fluxul de apă este ajustat prin mișcarea verticală a mânerului.
  • Baterie cu două mânere – În acest caz, mânerele sunt plasate pe părți opuse ale robinetului, permițând ajustarea temperaturii și a fluxului de apă de la oricare dintre mânere. În mod obișnuit, un mâner controlează apa caldă, iar celălalt, apa rece.
  • Baterie termostatică – Această variantă de baterie dispune de un mâner special care menține temperatura constantă. Acest tip este considerat mai sigur, deoarece elimină riscul unor schimbări bruște de temperatură. Este ideal pentru băile cu copii mici.
  • Baterie cu senzor – Acesta reprezintă cel mai modern tip de baterie. Temperatura este setată în prealabil, iar apa se activează când senzorul detectează prezența mâinii.

În ceea ce privește montarea bateriei pentru cadă, poziționarea este destul de evidentă, aceasta fiind fixată pe perete. Cu toate acestea, pentru bateriile de chiuvetă, există mai multe opțiuni de montare. Acestea pot fi montate pe perete sau în construcția chiuvetei, așa cum se întâmplă în majoritatea băilor.

  1. Etajeră baie

Etajerele constituie elemente de mobilier de baie extrem de utile, furnizând spații de depozitare care pot fi plasate în diverse poziții sau zone ale încăperii. O etajeră poate fi fixată pe perete, utilizând șuruburi, sau poate fi integrată în mod complementar cu alte structuri existente în baie. Această versatilitate îți oferă posibilitatea de a o adapta în funcție de necesitățile tale.

Înainte de achiziționarea unei etajere, măsurătorile sunt deosebit de importante. Este esențial ca piesa să se încadreze proporțional în spațiul disponibil. Evită să optezi pentru o structură prea mare, care ar putea crea un aspect aglomerat în baie. Vizualizează locul unde urmează să fie montată etajera și transpune măsurătorile pe hârtie, utilizând un creion. Această abordare îți va oferi o perspectivă clară asupra modului în care etajera va influența aspectul băii.

De asemenea, trebuie să acorzi atenție materialelor din care este confecționată etajera. Întrucât baia este un mediu caracterizat de umiditate crescută, piesele de mobilier pentru baie achiziționate trebuie să fie durabile. Alegerile populare includ lemnul tratat sau acoperit cu un strat protector, precum și plasticul rezistent. În plus față de rezistența la apă, trebuie să iei în considerare și capacitatea de depozitare disponibilă. În acest sens, există două opțiuni: orientarea verticală sau cea orizontală. Varianta cu orientare verticală presupune mai multe rafturi dispuse una peste alta, o opțiune ideală în situațiile în care spațiul este limitat și ai nevoie de o soluție suplimentară de depozitare. Pe de altă parte, orientarea orizontală implică mai puține rafturi și poate fi aleasă pentru spații mai restrânse.

  1. Cădiță de duș

Cădița este o piesă foarte importantă de mobilier baie, deoarece influențează aspectul întregii băi. Dacă optezi pentru o cabină de duș, aceasta trebuie să se potrivească cu restul decorului. Este recomandat să explorezi cât mai mult și să compari diferitele modele între ele pentru a găsi produsul care se potrivește cel mai bine băii tale.

Totuși, pentru a avea o cabină de duș așa cum îți dorești, un pas foarte important este montarea. Apelează la un specialist pentru a-ți amplasa grilajul de la cădița corect. Multe cabine de duș sunt ruinate din cauza acestui aspect.

Stabilește o limită financiară înainte de a începe căutarea. Este esențial să determini suma maximă pe care o poți aloca pentru mobilier baie. Aceasta te va ajuta să eviți riscul de a plăti prea mult pentru un element.

Adoptă o abordare răbdătoare în procesul de decorare. Compară mai multe piese care te interesează și investighează pentru a obține cel mai bun preț pentru produsul pe care îl dorești.

 

SPUNE-TI PAREREA