După ce a strâns mii de spectatori în fața ecranului la Cluj-Napoca, Iași sau Satu Mare, între 1 – 7 septembrie, Caravana TIFF Unlimited se oprește la Happy Cinema Bistrița și propune o săptămână de filme bune, incluse în programul celui mai mare festival de film din țară – TIFF. Pe marele ecran vor fi proiectate comedii, povești clasice, dar și filme românești pentru întreaga familie. Biletele au fost puse în vânzare online, pe happycinema.ro, dar se pot cumpăra și de la casieria cinematografului.

 

Confort Nordic (Northern Comfort, r. Hafsteinn Gunnar Sigurðsson), comedia despre frica de zbor cu avionul, deschide vineri 1 septembrie programul. Filmată în Anglia, Franța și Islanda, comedia este o cursă contra cronometru prin aer și printre nămeți, o aventură improbabilă în care anxietatea e contagioasă, iar paranoia pândește după colț. Sâmbătă spectatorii sunt invitați la comedia moldovenească Carbon (r. Ion Borș), care a fost un hit de box office peste Prut, strângând în fața ecranului 100.000 de spectatori. Filmul a câștigat premiul publicului la TIFF.22. Weekend-ul se încheie cu o comedie romantică spaniolă, o altă preferată a publicului de la TIFF: Povești indiscrete (r. Cesc Gay).

Programul Caravanei continuă cu cel mai recent documentar semnat de unul dintre titanii Hollywo0d-ului, Oliver Stone. Nuclear este o investigație fără precedent a puterii nucleare și a modului în care aceasta poate schimba lumea. E pericoloso sporgersi, filmul de debut al regizorului român Nae Caranfil va fi proiectat pe marele ecran într-o variantă restaurată la peste 30 de ani de la premieră. O poveste de dragoste aparent inocentă, filmul își demonstrează și astăzi caracterul universal. Spectatorii sunt așteptați și în familie la film, cu mic cu mare, pentru David, cea mai nouă producție a regizorului Radu Muntean, care îl are ca protagonist pe ultra maratonistul Tibi Ușeriu. Carvana TIFF Unlimited la Bacău se încheie pe 7 septembrie cu Rheingold, o biografie hip-hop a artistului german Xatar, semnată de regizorul Fatih Akin.

Programul complet al Caravanei TIFF Unlimited va fi comunicat pe pagina de Facebook dedicată proiectului și pe tiff.ro

1 COMENTARIU

  1. Chiar și în fața unor resurse financiare limitate, industria cinematografică românească a reușit să creeze opere memorabile și să obțină recunoaștere internațională. Aceste filme nu doar că ne conectează la aspecte profunde ale umanității, ci și ne oferă o fereastră către cultura și identitatea României.

SPUNE-TI PAREREA