Zilele Comunei Ilva Mică vor avea loc în perioada 27-29 august, în Parcul din Văleni. Localnicii din Ilva Mică, dar și cei reîntorși acasă din țări străine, vor avea parte de un program artistic pentru toate vârstele, ateliere, târg meșteșugăresc și gastronomie locală.

Ziua de duminică va aduce pe scenă o reprezentație de majorete a celor de Cheers all Stars, recital cu Ștefan Milutinovici și Peter Mynahan, precum și concertul celor de la The Boulevard.

Luni va fi lansarea monografiei comunei Ilva Mică, apoi va urma o șezătoare tradițională, împreună cu diaspora.

Seara se va încheia cu un recital Marius Muntean & Delia Gaftone și concert folk Focul Viu.

Ziua de marți va fi dedicată muzicii folclorice, cap de afiș fiind Mariana Deac și Florentina și Petre Giurgi.
Zilele Comunei Ilva Mică se află la a doua ediție după ce, anul trecut, au fost inițiate la aniversarea a 470 de ani de la prima atestare documentară.

Este ediția a doua a Zilelor Comunei care va începe în 27 august. Va cuprinde, printre altele, parada portului popular, de la ora 12.00 pe traseul Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, până în parcul din Văleni. Toată lumea va fi îmbrăcată în costum popular, tradițional. Aceasta a fost realizată și anul trecut și a fost foarte frumos, excepțional, chiar. Va fi și un moment special care se va numi Diaspora poartă ie. Practic, această ediție este dedicată celor din Diaspora“, a spus primarul Aurel Horea.

Primarul a explicat de ce a ales un program artistic decent, evitând artiștii de manele, în vogă și foarte costisitori, cum se obișnuiește la alte zile ale comunelor.

„Eu zic că tradițiile noastre și ale înaintașilor noștri ne impun anumite reguli de conduită, este normal să promovăm cultura noastră tadițională. Așa văd eu lucrurile, nu vreau să cheltui nici foarte mulți bani, deoarece nu este cazul“, a spus Aurel Horea.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări Primarului Aurel Horea pentru realizarea acestor Zile Comunei Ilva Mică! Este un moment deosebit de important și o adevărată oportunitate de a descoperi povestea și tradițiile comunei. Am fost încântați de programul anunțat și bucuroși că cel puțin o zi din an să putem să aducem în prim plan tradițiile și cultura tradițională ale comunei! De asemenea, îl felicităm pentru decizia de a oferi publicului și clienților săi o varietate de divertisment de înaltă calitate. Ne vedem în Văleni!

SPUNE-TI PAREREA