O nouă investiție de care se va bucura comunitatea din orșul Beclean a fost inaugurată joi, 17 august, la Băile Figa. La eveniment au fost prezenți Ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, președintele CJ Emil Radu Moldovan, precum și reprezentanți ADR N-V și oficialități județene și locale.

„Este un obiectiv de care se va bucura întreaga noastră comunitate! A fost o adevărată onoare ca la evenimentul de prezentare al Centrului Social de Zi să fie alături de noi Ministrul Finanțelor, Marcel Ioan Boloș, președintele CJ Emil Radu Moldovan, precum și reprezentanți ADR N-V și oficialități județene și locale“, este mesajul transmis de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Centrul Social de Zi oferă servicii socio-medicale complexe, mai precis oferă terapii cu unde șoc Shockwave, Drenaj limfatic, Magnetoterapie, Electroterapie, Kinetoterapie, Terapie prin mișcare, Sală de Fitness, Terapie cu unde scurte Shortwave, Terapie prin radiofrecvență, Laseroterapie, Sală de recuperare prin termoterapie, Împachetări parafină, Împachetări nămol, Baie galvanică 4 celule, Hidromasaj. Mai există Cabinet medical, Cabinet consiliere psihologică și Cameră de relaxare, plus spații administrative.

Frumusețea Centrului Social de Zi o reprezintă pista de biciclete și zona pietonală 1 kilometru, precum și spațiul de joacă exterior de 1ha de care se bucură deja zeci de copii zilnic, precum și Amfiteatrul verde în aer liber unde se vor organiza periodic spectacole și vizionări de film.

Centrul Social de zi cuprinde terapii de recuperare fizică și psihică prin intermediul aparaturilor de ultimă generație, care vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pentru toate tipurile de persoane, inclusiv categorii vulnerabile.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiţii 9b – „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectivul specific 13.1 – „Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”.

Obiectivul general al proiectului îl constituie prevenirea marginalizării și excluziunii sociale, creșterea gradului de incluziune socială și îmbunătățire a calității vieții pentru următoarele grupuri vulnerabile: persoane de vârsta a treia și alte categorii identificate ca vulnerabile din punct de vedere medical sau social de la nivelul comunității, inclusiv persoane cu dizabilități, copii care provin din familii aflate în dificultate, persoane toxico- dependente din orașul Beclean.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5 milioane de euro.

SPUNE-TI PAREREA