Caravana „Bună ziua, schimbare!” a ajuns, în premieră, în județul Bistrița-Năsăud, la Ilva Mică, unde locuitorii vor beneficia de acces mai ușor la un set complet de servicii – bancare, de asigurări și de telecomunicații.

Caravana „Bună ziua, schimbare!”, o inițiativă comună a Băncii Comerciale Române și Vodafone România, în parteneriat cu OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG, pentru creșterea gradului de incluziune financiară și tehnologică, a sosit miercuri, 16 august, în comuna Ilva Mică, județul Bistrița. Demersul își propune să faciliteze descoperirea și valorificarea potențialului de dezvoltare pe termen lung și, în același timp, să îmbunătățească relația oamenilor cu finanțele curente.

Camionul transformat în bancă mobilă a poposit pentru prima data în mica localitate de pe Valea Ilvei, pentru a oferi oamenilor informații, consultanță și educație financiară.

La eveniment au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai BCR din Bistrița-Năsăud, Directorul Zonal Retail BCR, Petru Ciurtin, dar și Aurel Horea, primarul comunei Ilva Mică.

Mulțumesc BCR și Vodafone că au ales comunitatea noastră și mă bucur că oamenii din localitate au înțeles că este necesar să țină banii pe card. Avem foarte mulți fermieri, avem foarte mulți angajați pe care îi încurajez să ajungă la unitatea mobilă.“, a spus primarul Aurel Horea.

Banca mobilă este un proiect care a început în luna octombrie și a călătorit prin mai multe locuri din țară pentru a face serviciile bancare mai accesibile tuturor.

„E a noua sesiune, am poposit, nu întâmplător, în Ilva Mică, pe Valea Ilvei. Nu întâmplător am ales această vale cu așa comunități de oameni gospodari și cu multă inițiativă antreprenorială, pentru că ne dorim ca serviciile noastre să poată fi accesate de oricine și oriunde s-ar afla ei. Proiectul „banca mobilă“ vine pentru a asigura accesul la serviciile noastre financiare, la tehnologie, la educație financiară și prin asta credem noi să dezvoltăm bunăstarea tuturor membrilor acestei comunități de la o persoană fizică până la antreprenor, chiar și pe partea de consultanță, pe programe guvernamentale, către agricultori, către mici meseriași, către owneri de companii micro și așa mai departe. Noi vom fi prezenți în această perioadă, începând de astăzi până în data de 25 august. Practic oricine din această comunitate dorește să acceseze serviciile financiare pe care le-ar putea accesa într-o unitate clasică, de data aceasta le va putea accesa aici. Ba mai mult, vom putea organiza acele ateliere de educație financiară cu care, credem noi, să putem dezvolta bunăstarea întregii comunități“, a spus Petru Ciurtin, Director Zonal Retail BCR.

• Caravana „Bună ziua, schimbare!” staționează în parcarea primăriei din comuna Ilva Mică (str. Ilvei, nr. 22), județul Bistrița-Năsăud, în perioada 16 – 25 august.
• Conceptul de unitate mobilă, care circulă într-un camion modular, a fost dezvoltat pentru a facilita accesul comunităților locale din România la servicii financiare și tehnologie, precum și la educație financiară și digitală.

Camionul modular va staționa, până pe 25 august, în parcarea din fața Primăriei Comunei Ilva Mică. Unitatea mobilă va oferi locuitorilor acces la servicii și produse bancare, dar și la ateliere de educație financiară.

De asemenea, caravana va găzdui o serie de sesiuni dedicate pentru agricultorii din zona Ilva Mică. Aceștia vor putea afla cum să acceseze sursele de finanțare pentru dezvoltare rurală, pentru producție și echipamente agricole, disponibile prin fondurile europene. În plus, vor fi expuse pe larg politicile agricole la nivel național și european, astfel încât să fie susținută agricultura durabilă și performantă.

Caravana „Buna ziua, Schimbare!” reprezintă un pas strategic important pentru facilitarea accesului comunităților la servicii de protecție și asigurări generale și de viață. Colaborarea aduce în prim-plan un set complet de servicii – bancare, de asigurare și telecomunicații – toate gândite pentru a îmbunătăți calitatea vieții și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunității locale.

Concret, prin intermediul caravanei, membrii comunității din Ilva Mică vor beneficia de:
• Acces ușor și rapid la servicii și produse financiare BCR utile în viața de zi cu zi, cum ar fi cont curent, carduri, asigurări, digital banking, precum și la pachete Vodafone de servicii de telecomunicații și tehnologie – telefoane și accesorii, abonamente și oferte de telecomunicații, care includ servicii mobile, broadband fix și TV;
• Facilitarea accesului la informații de educație financiară și digitală, adaptată pe grupe de vârstă: de la cursuri de responsabilizare financiară și antreprenoriat în comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone va fi deschis de luni până vineri, în intervalul 10:00-15:00, până pe 25 august. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și unul din zona de tehnologie și telecomunicații, vor fi prezenți și vor oferi consiliere personalizată pornind de la nevoile reale ale comunității.

La biroul bancar din cadrul unității mobile se vor putea efectua digital, asistat de consilieri, următoarele operațiuni:
 Deschideri de cont curent și carduri de debit
 Deschideri de depozite și conturi de economii
 Solicitări de carduri de credit
 Acces la digital banking
 Solicitări pentru credite de consum, precum și refinanțări și restructurări
 Asigurări de venituri, de șomaj și de incapacitate de muncă
 Asigurări de locuință (obligatorii si facultative) și asigurări de protecție a bunurilor personale
 Asigurări de călătorie
 Consiliere și asistență pentru gama extinsă de servicii bancare, inclusiv pentru finanțare în mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

De asemenea, camionul modular este dotat cu un echipament multifuncțional, care va putea oferi următoarele operațiuni:
 Eliberare lei sau euro, în numerar
 Depunere numerar în calitate de persoană fizică – în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane
 Plată numerar a facturilor curente către furnizori
 Reîncărcare cartele Vodafone
 Eliberare mini extras
 Interogare sold
 Schimbare PIN

În ceea ce privește zona de tehnologie și telecomunicații, clienții vor putea accesa ofertele de abonamente pentru servicii fixe (internet și televiziune) și pe cele de servicii mobile, vor putea testa și achiziționa dispozitivele disponibile pe platforma comercială Easytech (televizoare, tablete, trotinete, aspiratoare robot, etc.), și își vor putea plăti factura sau reîncărca cartela în aplicația My Vodafone sau la ATM-ul BCR.

Caravana „Bună ziua, schimbare!” a început traseul său prin România în octombrie 2022, cu misiunea de a ajunge în cât mai multe localități din țară. Prima destinație pe harta acestui demers a fost localitatea Băleni, județul Dâmbovița, unde s-a desfășurat lansarea oficială a proiectului. A doua oprire a fost în Drajna (jud. Prahova), apoi în comuna Glodeanu-Sărat (jud. Buzău), în noiembrie 2022. În iunie 2023 caravana a oprit în Săliște (jud. Sibiu), în iulie la Brezoi (jud. Vâlcea) și la Tălmaciu (jud. Sibiu), iar în august 2023 la Băile Felix (jud. Bihor).

 

SPUNE-TI PAREREA