Primăria Lunca Ilvei o arde, în acest weekend, pe manele și aroganțe, la un eveniment denumit Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Ilvean. Doar că programul artistic nu prea are legătură cu vreo tradiție de pe Ilve, ci mai degrabă cu un show de manele și miștouri răsuflate cu Țociu și Palade.

Primarul Flaviu Lupșan, prieten bun cu Marcel Iureș care încă mai ține sus steagul culturii românești, a optat pentru JADOR, Dj Jonnessey & Aner, Mr. Juve, Romică Țociu și Cornel Palade. În program mai sunt incluși Oana Font, Georgiana Lobonț, Vasile Ceterașu și Amalia Ursu, Virginia Bugnar, Oana Radu, Cristian Rizescu și, abia pe la finalul listei, Ansamblul Cetina din comună.

Evenimentul este finanțat de Primăria Comunei Lunca Ilvei, care a alocat, prin hotărâre de Consiliu Local, o sumă importantă de bani. Astfel, pentru plata lăutarilor și pentru organizarea evenimentului, s-au alocat 450.000 de lei, adică aproape 100.000 de euro. Suma este una foarte mare, mai ales pentru că vorbim doar de o zi de concerte, adică data de 30 iulie, după cum au anunțat organizatorii, iar comuna Lunca Ilvei are o populație de aproximativ 3000 de locuitori!

Din totalul de 450.000 de lei, 200.000 de lei vor merge către cei care cântă la eveniment, iar restul pentru organizare, sonorizare, scenă și alte cheltuieli. Contractarea artiștilor s-a făcut prin achiziție directă.

2 COMENTARII

  1. Alo sa ne intelegem!!! Lunca e mai smechera decat Nasaudul cand zic asta ma refer la primar si gospodar si descurcaret un fel de tata Jean pentru Lunca Ilvei si pentru distrusii astia care sunt pierde vara, va asteptam la Lunca Ilvei la party, fiti oameni ca o sa prindeti si voi un ciolan numai sa nu fie cu barba

    • Ce tata Jean pentru el și tot neamul nu pentru cetățenii care l-au votat mereu să-și facă averii și cabane și mai aruncă și 100 de mii de euro pe lălăii care nu dau chitanțe pe lălăit și mai zice că promovează cultura de pe Valea ilvelor să – i fie rușine când țara arde și baba se scarpina el organizează evenimente de spălare de bani na fost bine cu pandemia că toți au furat dar nu a știut nimei acum te știe tot mapamondul

SPUNE-TI PAREREA