Comunicarea a devenit prea solicitantă și incomodă, după nici un mandat, pentru un primar din Bistrița-Năsăud. Sătul de întrebări și lămuriri incomode în ședințele de consiliul local, acesta și-a anunat consilierii că, pentur a adresa orice întrebări, consilierii trebuie să depună o cerere, cu cel puțin o zi înainte de ședință.

Este vorba de primarul comunei Șanț, Marian Forogău, care a fost ales primar în 2020. Cu alte cuvinte, primarul a anunțat „elegant“ că orice discuții și întrebări care s-ar putea ivi în mod spontan pe timpul ședințelor vor fi evitate. Nu mai lipsește mult și consilierii vor trebui să depună un dosar cu șină pentru a-și anunțta din timp întrebările din ședințe.

Marian Forogău i-a anunțat pe consilieri de decizia luată, printr-un mesaj transmis pe un grup de WhatsApp.

Bună ziua, domnilor consilieri! Cei care doriți să-mi adresați alte întrebări în afare subiectelor de pe ordinea de zi, să faceți o adresă în scris cu cel puțin o zi dinaintea ședinței de plen și s-o depuneți la secretariat. Altfel nu o să vă mai răspund la nicio întrebare adresată în mod direct verbal. Lucrurile importante o să vi le transmit eu întotdeauna fără probleme„, le-a scris Marian Forogău consilierilor din Șanț.

Derapajul a fost sesizat de către consilierul PSD David Szabo, care a fost și contracandidatul lui Marian Forogău la alegerile din 2020.

Comunicarea este primul pas dacă vrem să avem o comunitate unită și realizări de care să ne mândrim! Regula nu pare să fie valabilă și pentru cei care ne conduc acum comuna, de aceea nu mă mir că tot mai mulți oameni își pun speranța într-o schimbare. Telefonul și ușa mea vor fi mereu deschise pentru cei care au nevoie de ajutor, de o lămurire sau de o informație!„, a transmis David Szabo.

SPUNE-TI PAREREA