Vremea instabilă din această după amiază a creat din nou probleme în Bistrița-Năsăud. 24 de apeluri pe numărul unic de urgență 112 au fost efectuate în urma fenomenelor meteorologice. Conform informațiilor transmise de ISU BN, un acoperiș a căzut pe partea carosabilă, pe raza localității Domnești. De asemenea, un balcon s-a prăbușit pe un autoturism în municipiul Bistrița, pe strada Ștefan Octavian Popa. Mai mulți copaci au căzutpe partea carosabilă pe raza localităților Herina, Șieu-Măgheruș, Lechința și Arcalia. Cabluri electrice rupte și copaci căzuți pe partea carosabila sunt distrugeri care au fost semnalate pe raza mai multor localități din zona de sud a județului.

SVSU-urile din localitatile afectate executa misiuni de recunoaștere și intervenție pentru sprijinirea a populației.

Echipajele de interventie ale furnizorului de energie electrică au fost direcționate punctual și succesiv la toate solicitările primite în urma manifestărilor fenomenelor meteorologice.

Prăpăd în Galații Bistriței. Subprefectul s-a deplasat în zonă

Mai multe acoperișuri de case și anexe gospodărești din localitatea Albeștii Bistriței, comuna Galații Bistriței au fost afectate total sau parțial în urma manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele ore.

O comisie formata din subprefectul județului, Zegrean Ioan, comandant ISU Bistrița Năsăud și reprezentații autoritatilor publice locale se deplasează în zonă pentru recunoaștere și evaluare preliminara a pagubelor.

Foto: arhivă

 

SPUNE-TI PAREREA