O femeie de 72 de ani din Nudacu de Sus a primit o șansă la viață după ce un echipaj al ambulanței a intervenit de urgență. Femeia nu mai avea funcții vitale, dar personalul de pe ambulanță a reușit să o resusciteze.

Ei sunt colegii nostri de pe BN-97-SAJ: dr.Pop Anton, as.Moldovan Bogdan, amb.Nagy Pàl.
Datorită lor, astăzi o pacientã de 72 de ani, din Budacul de Sus a avut o șansă în plus la viață.
Echipajul a găsit pacienta la domiciliu, fără funcții vitale, implementând cu maximă urgență măsurile de resuscitare cardio-pulmonară, conform protocolului european ERC pentru suportul vital avansat: pe lângă masajul cardiac extern, au utilizat și defibrilarea precoce, susținând respirația prin protezarea căilor respiratorii (intubație oro-traheala) și ventilație mecanică cu ventilatorul mecanic portabil). După circa 15 minute de la demararea resuscitării și administrarea de 3 șocuri electrice externe, pacienta și-a reluat funcțiile vitale. Pacienta fost stabilizată și a fost evacuată, cu menținerea suportului vital, spre UPU – Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița pt.internare și tratament de specialitate.
Felicitări colegilor pentru misiunea reușită și însănătoșire grabnică pacientei“, ste un mesaj transmis pe pagina Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA