Ziua Imnului Național va fi celebrată la Bistrița, în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, cu un concert al trupei Phoenix. Eveimentul ese organizat de către Soho Music Hall în colaborare cu Muzeul Județean Bistrița-Năsăud și aduce un omagiu acestei zile, cu atât mai mult cu cât Bistrița este oraș al Imnului Național.

Bilete prin iabilet.ro, dar se vor găsi și la intrare.

Povestea imnului național românesc a început cu autorul Andrei Mureșanu cu ceva decenii în urmă. Datoria noastră, a bistrițenilor, este de a aduce un omagiu mult mai vocal raportat la restul populației și de a menține vie amintirea care reprezintă vocea României peste hotare.
Pe data de 29 iulie sâmbătă se sărbătorește ziua imnului românesc și cu aceasta ocazie Soho Music Hall în colaborare cu Muzeul Județean Bistrița-Năsăud vă invită la un eveniment dedicat acestei zile având în prim plan un concert live în compania legendarei trupe Phoenix. În cadrul acestui event vom desfășura diverse activități prin partenerii noștri și de asemenea veți găsi zone de relaxare, food, bar și coffee point împreună cu diverși comercianți locali cu produse artizanale extraordinare.
Trupa Phoenix:
Nicu Covaci are o carieră excepțională de mai bine de o jumătate de secol. Noua trupa Phoenix reprezintă un capitol unic în rockul românesc care merge pe aceeași linie.Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români, a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare. Noii membri ai formaţiei au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului, traseul stilistic al formaţiei pornind de la muzică beat, rock psihedelic, hard rock, ajungând la etno – rock. Piese celebre au fost, sunt și încă vor fi fredonate de generaţii întregi: „Vremuri”, „Fata Verde”, „Negru Vodă”, „Strunga”, „Canarul”, „Mugur de fluier”, „Mica ţiganiadă”, „Nunta” sunt capodopere, care încă scriu istoria Phoenix“, au transmis organziatorii.

În deschidere va presta artista locală Dianna Porca, având și un moment artistic muzical si intonarea imnului.

Activități:
o Club Rodo – workshop sportiv – persoane cu dizabilități
o Spot GSM – concurs cu premii
o Sirius – dans medieval cu foc
o Buhuhoo – zonă de relaxare
o Tiolangeles – picturi pentru copii – workshop
o Cinema cu ecran LED – Povestea imnului national
o Activități interactive pentru copii
o Ateliere meșteșugărești

Comercianți:

o Greenhouse – street food
o Barista – coffee bike
o Soho – terasă și bar
o Bubble Beam – lucrări in lemn personalizate
o Na – produse/accesorii din piele naturale
o BoGallery – Prosecco point
o Târg ”Produs in Bistrita-Nasaud”

Parteneri media:

o Bistriteanul.ro
o InfoBistrita.ro
o ObservatorBn
o BistritaFM
o Rock FM

 

SPUNE-TI PAREREA