Cicliști din Bistrița se întâlnesc joi, 20 iulie, de la 18.30, pentru un „marș al tăcerii“ în memoria lui Dan Popița, biciclistul care și-a pierdut viața într-un accident șocant, strivit de roțile unui TIR. Iubitorii deplasării pe două roți spun că vor să atragă atenția șoferilor cu privire la faptul că și bicicliștii fac parte din trafic. Ei cer respect și siguranță.

Ieri seară, tragedia a lovit când unul dintre colegii noștri cicliști și-a pierdut viața într-o coliziune cu un camion. Ca și cicliști, ne bucurăm de o comunitate strâns legată, unită de dragostea pentru drumurile deschise și libertatea pe două roți. Cu toate acestea, acest incident ne amintește cu claritate că siguranța noastră este pusă în pericol de fiecare dată când ne aventurăm pe străzi. Este timpul să ne ridicăm și să re/aducem în atenția publică siguranța cicliștilor.
Nu ne mai putem permite să rămânem tăcuți. Împreună, trebuie să devenim avocați ai schimbării, cerând o mai bună protecție și respect pe drumurile publice. În memoria și în semn de respect pentru Dan Popițan, propunem un marș al tăcerii prin care dorim să aducem în atenția cetățenilor importanța împărțirii responsabile a șoselelor.
În urma acestei tragedii, trebuie să ne ridicăm ca o forță unită pentru a influența schimbări pozitive. Haideți să folosim acest moment trist ca sursă de motivație pentru implicarea noastră în promovarea siguranței cicliștilor și să onorăm memoria ciclistului pe care l-am pierdut. Împreună, putem face o diferență și ne putem asigura că nu se mai pierd vieți în mod inutil. Siguranța cicliștilor contează – să creștem conștientizarea și să cerem schimbarea pe care o merităm.
Loc de întâlnire: în față la Copacul de Cafea Data și ora: 20 iulie, 2023 – 18:30
Rugăm pe cei ce ni se vor alătura să respecte regulile de circulație, să se facă vizibili în trafic și să poarte echipament de siguranță. Cel mai probabil nu vom avea antemergători care să ne protejeze în trafic, astfel încât trebuie să ne asigurăm că nu dăm peste cap circulația rutieră și nu ne punem în pericol. Am comandat 50 de garoafe albe; le vom găsi la intrarea în capelă. Vom avea și 10 steaguri albe, în semn de pace între cicliști și șoferi“, este un mesaj transmis în comunitatea bicicliștilor din Bistrița-Năsăud.

„Visam să îmbătrânim împreună“. Cine este biciclistul care murit sub roțile unui TIR

Accident cumplit în Josenii Bârgăului. Un bărbat pe bicicletă a murit strivit de un TIR

SPUNE-TI PAREREA