Podul peste râul Someș din Beclean, care face parte din noua centură ocolitoare a orașului aflată în construcție, s-a prăbușit astăzi în urma unei furtuni puternice. Este vorba de grinzile care erau puse pe piloni și nu erau ancorate.

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a explicat că nu a fost afectată structura podului. Primarul Becleanului a venit și cu o lămurire oficială pe pagina sa de facebook, explicând că s-a creat o tornadă pe râul Someș și s-au prăbușit grinzile care erau puse pe piloni.

Doresc să aducem câteva lămuriri legate de situația apărută după vijelia extremă care a adus pagube semnificative în tot orașul Beclean, copaci rupți din rădăcină, acoperișuri smulse de vânt și altele, totodată s-a creat o tornadă pe cursul Someșului în dreptul podului care se află în construcție.
Ca să fie bine înțeles… Nu s-a prăbușit centura, ci grinzile care erau puse pe pilonii de susținere și au fost ridicate de tornada formată. Este un accident tehnic care va fi remediat de constructor în perioada imediat următoare.
Stați liniștiți. Se vor așeza la loc grinzi noi și lucrarea va continua fara a se decala termene în toți parametrii săi tehnico-calitativi“, a precizat primarul.

8 COMENTARII

  1. Comentati de lipsa minte si cunostinte . Nu sa facut legatura intre grinzi. Pacat de munca si bani . Nu va mai dati cu parerea astia de habar nu aveti pe ce poduri mergeti. Toate sunt pe acelasi proiect Daca una sa rasturnat le-a aruncat pe toate cele nelegate . Grinzile nu au calcul de rezistenta pe lateral ci doar in pozitia de lucru . Avand macarale am montat in 3 decenii , multe . Nu exista vinovat decat timpul , furtuna si graba sa le vada sus.

  2. Se pare că… habar nu are ce spune… primarul. Grinzile probabil că… (toate cele prăbușite), nu vor mai putea fi folosite, căci sunt deja avariate. Are, ideie primarul cam cât costă o grindă…? O sumă mare, foarte mare… S-a produs o pagubă uriașă… Nu zic că ar fi cineva de vină, căci este un accident tehnic, cauzat de o forță majoră naturală…

  3. Ar trebui imputate responsbilului tehnic cu executia si responsabilului cu Controlul Calitatii. Rezultatul acestui accident tehnic este o crasa incompetenta a Executantului.

  4. Sorea Niculai

    Se poate ca in acest caz sa fi fost intrunite conditiile speciale de galoping, cum s-a daramat podul din America in 1940. Asemenea fenomene au loc in anumite condtii si la conductoarele liniilor electrice aeriene, cu denumirea – dansul conductoarelor -. In acest caz apar forte ascensionale foarte mari. A se vedea ca in cazul tornadelor ca unele acoperisuri din – ochiul tornadei – sunt ridicate pe verticala si duse departe fara a fi distruse. Un asemenea fenomen a avut loc, prin 1970, la Bailesti. Atunci mai multe acoperisuri au fost ridicate vertical ramanad intacte si depuse la distanta fara a fi distruse, iar cosurile de fum nu au fost daramate decat putin la parte superioara, cand au trecut prin acoperis care s-a ridicat. A se vedea comunicarea stiintifica de analiza a prof. univ. dr George Nimigean de la Universitatea din Craiova.

  5. Se poate ca in acest caz sa fi fost intrunite conditiile speciale de galoping, cum s-a daramat podul din America in 1940. Asemenea fenomene au loc in anumite condtii si la conductoarele liniilor electrice aeriene, cu denumirea – dansul conductoarelor -. In acest caz apar forte ascensionale foarte mari. A se vedea ca in cazul tornadelor ca unele acoperisuri din – ochiul tornadei – sunt ridicate pe verticala si duse departe fara a fi distruse. Un asemenea fenomen a avut loc, prin 1970, la Bailesti. Atunci mai multe acoperisuri au fost ridicate vertical ramanad intacte si depuse la distanta fara a fi distruse, iar cosurile de fum nu au fost daramate decat putin la parte superioara, cand au trecut prin acoperis care s-a ridicat. A se vedea comunicarea stiintifica de analiza a prof. univ. dr George Nimigean de la Universitatea din Craiova.

SPUNE-TI PAREREA