Mai multe persoane care se aflau cu ambarcațiuni pe lacul Colibița au fost surprinse de o furtună, în jurul amiezii.
La fața locului au intervenit echipaje specializate de la Stația de Pompieri Prundu Bargaului și Detașamentul de Pompieri Bistrița. Mai multe persoane se aflau pe barcă și în altă zona de pe lac două persoane se aflau pe hidrobicicletă.

Toate persoanele care se aflau în barca răsturnată și pe hidrobicicletă au fost recuperate de alte ambarcațiuni și se află afla în afara oricărui pericol.

UPDATE:Echipajele specializate de la Stația de Pompieri Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița au fost direcționate de urgență către lacul Colibița, ca urmare a unui apel prin 112 privind un incident grav petrecut pe apă. Situația se referea la o barcă răsturnată și la o hidrobicicletă, care nu mai putea reveni la mal. În momentul incidentului, hidrobicicleta era ocupată de două persoane, iar în barcă se aflau 9 persoane.

Toate persoanele aflate în apă au fost salvate de către două bărci din zonă și au fost evaluate de echipajele medicale prezente la fata locului.

Până în acest moment, o persoană prezintă suspiciune de fractură de coloană, în timp ce o alta are suspiciune de traumatism cranio-cerebral (TCC), iar o femeie prezinta o usoara hipotermie, cele trei persoane fiind transportate la UPU-SMURD Bistrița, una cu echipajul TIM SMURD, persoana cu hipotermie de catre ecchipajul de prim ajutor SMURD, iar cealaltă cu ambulanta SAJ.

Resursele de intervenție mobilizate în acest caz includ o autospecială pentru descarcerare, un echipaj de scafandri cu barcă, o unitate de Terapie Intensivă Mobilă (TIM-SMURD), un echipaj de prim-ajutor SMURD și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

SPUNE-TI PAREREA