Mai multe persoane au fost surprinse joi de o furtună pe lacul Colibița din Bistrița-Năsăud. O parte dintre ele se aflau pe o barcă, în timp ce altele două pe o hidrobicicletă. Acestea au fost recuperate imediat de echipele de salvare, dar trei dintre ele au fost transportate la spital. Prefectul județului, Teofil Cioarbă și subprefectul Ioan Zăgrean s-au deplasat în zonă pentru a evalua cazul.

„ Indiferent de vreme, viața oamenilor contează!

În urma vremii neprielnice și a unei furtuni care fusese anunțată prin sistemul Ro.Alert, o barcă cu mai multe persoane s-a răsturnat pe Lacul Colibița. De asemenea, două persoane aflate pe o hidrobicicletă au fost puse în pericol.

Intervenția rapidă a două bărci aflate în zonă, a echipajelor de la Stația de Pompieri din Prundu Bârgăului precum și a Detașamentului de Pompieri Bistrița, a făcut ca persoanele implicate în acest accident nedorit să fie recuperate la timp și evaluate de personalul medical prezent la fața locului.

O persoană prezintă suspiciuni de fractură de coloană, o alta suspiciuni de traumatism cranio-cerebral, în timp ce o femeie suferă de o ușoară hipotermie.
Toți trei au fost transportați la UPU SMURD Bistrița.

Instituția Prefectului este informată permanent, prin legăturile instituționale, de starea celor trei persoane aflate în suferință.Prefectul județului Bistrița-Năsăud dl. Teofil Cioarbă alături de subprefectul Ioan Zăgrean, au fost martori la efortul salvatorilor, fie ei de la Unitatea de Terapie Mobilă, de la echipajul Smurd sau de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Niciun efort nu este precupețit pentru salvarea oamenilor!
Aveți încredere în serviciile de intervenție în astfel de cazuri, stimați concetățeni!

Viața oamenilor nu are preț!“, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA