O vijelie cu potențial distructiv ar putea afecta, în această seară, județul Bistrța-Năsăud, intervalul orar 21 :00 – 23:59.

Conform Meteo BN, joi seara, o linie de vijelie care se va forma în afara țării, se va deplasa pe direcție VSV- ENE în orele după-amiezei, astfel fenomene severe vor afecta județul nostru incepând cu orele serii amintite.

Estimarea orară preliminară a intrării sistemului in județ este este undeva în jurul orei 21, plus/ minus o oră. Cele mai afectate zone sunt cele de centru-sud dar verificăm mâine. Posibilitatea ca sistemul sa cuprindă tot județul este mare!
SE IMPUN MĂSURI PREVENTIVE pentru că din datele modelărilor principale la nivel european, viteza vântului în fața sistemului convectiv va atinge şi depăşi local, 100 – 110 km/h, aspectul devenind sever iar potențialul distructiv va fi ridicat.
Sistemul convectiv, pe lângă vânt, va fi însoțit de averse torențiale ( peste 40 l/mp în timp foarte scurt ), de frecvente descărcări electrice si de grindină medie sau local mare ( peste 3 cm diametru ).
Este cel mai important sistem al acestei veri, de până acum, potențialul, repet, este unul foarte ridicat pentru evenimente cu caracter sever.
Luați măsuri de precauție pentru acest interval – joi 21 :00 – către miezul nopții“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA