Doi adolescenți din Bistrița, în vârstă de 18 și 16 ani, au fost reținuți în urma unei operațiuni a autorităților locale pe linia combaterii traficului de droguri. Aceștia sunt suspectați de implicare în traficul ilegal de substanțe narcotice.

Potrivit informațiilor furnizate de către poliție, adolescenții au fost reținuți în urma unei investigații care a avut loc pe parcursul mai multor luni. Ancheta a relevat dovezi și informații concludente cu privire la activitățile lor ilegale și implicarea în traficul de droguri.
Autoritățile au efectuat percheziții la domiciliile celor doi adolescenți, în urma cărora au fost descoperite grindere cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactive, 3 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, o bancnotă rulată, cu urme de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, un tub din plastic folosit pentru consum de droguri.

 

La data de 11 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bistrița, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – iulie 2023, cei doi bănuiți ar fi procurat și deținut cannabis și substanțe cunoscute sub denumirea de ,,sare de baie”, pe care ulterior le-ar fi comercializat sau oferit gratuit, în mod repetat, unor persoane din Bistrița, majoritatea minore.

Facem precizarea că, din probele administrate în cauză, rezultă că operațiunile de trafic și consum de droguri sau alte substanțe nu s-au desfășurat în incinta vreunei unități de învățământ.

La percheziții au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 grindere cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactive, 3 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, o bancnotă rulată, cu urme de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, un tub din plastic folosit pentru consum de droguri.

În baza probatoriului administrat, doi tineri, din Bistrița, de 18 și 16 ani, au fost conduși la audieri, ulterior, față de aceștia, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud dispunând reținerea pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, unul dintre bănuiți va fi prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, față de celălalt fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“, se arată în comunicatul de presă al poliției.

SPUNE-TI PAREREA