Incendiu de proporții la Rebra. Peste 100 de localnici și pompieri s-au străduit șapte ore să stingă focul!

Un incendiu de proporții a izbucnit marți seara la o casă de locuit din comuna Rebra, Bistrița-Năsăud, aflată într-o zonă greu accesibilă.

Intervenția a fost sprijinita de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență care a asigurat două autovehicule de teren. Intervenția a durat aproximativ 7 ore.

„Pompierii militari năsăudeni au găsit incendiul care se manifesta generalizat la două imobile dintr-o gospodărie amplasată în zonă greu accesibilă. Accesul autospecialelor în zonă a fost imposibil, astfel că a fost identificată o sursă de apă la aproximativ 400 m, iar cu ajutorul unei motopompe s-a creat un dispozitiv pentru realizarea protecției unei case de locuit de peste 200 mp, respectiv unei anexe de circa 80 mp.
Mobilizarea sătenilor a fost una exemplară, aproximativ 100 de oameni cu 10 – 12 mașini de teren, inclusiv prin implicarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, au transportat apă și au sprijinit intervenției pompierilor militari.
Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Au ars o casă de locuit și o anexă construite din lemn, găsite cuprinse de incendiu în formă generalizată. Suprafața totală distrusă de incendiu este de aproximativ 300 mp.
După finalizarea intervenției și îndepărtarea elementelor de construcție care prezentau riscul prăbușirii, s-a stabilit cauza probabilă a incendiului: efectul termic al curentului electric la instalația electrică a gospodăriei.
Mulțumim comunității din localitatea Rebra pentru implicare și spiritul civic!“, a transmis ISU BN.

SPUNE-TI PAREREA