Mai multe persoane din localitatea Dumitrița, printre care și copii, au cerut ajutor la 112 după ce li s-a făcut rău. Din primele informații transmise de ISU BN, ele sunt suspecte de o toxiinfecție alimentară. Victimele sunt preluate de autospeciala transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Autospeciala transport victime multiple din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița si un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud intervin în localitatea Dumitrița pentru preluarea a doi minori, doua femei și un bărbat, din doua locații – copii si o femeie dintr-o locuință, bărbatul și femeia din altă locuință, care prezintă simptomele unei toxiinfecții alimentare“, a transmis ISU Bistrița-Nasaud. Ulterior, sursa citată a adăugat că mai este vorba de încă doi copii din altă familie.

UPDATE : Tot din aceeași localitate  au ajuns la spital, în seara zilei de luni, alți cinci copii din Dumitrița.

„În cursul serii de ieri, 10-07-2023, SAJ-BN a asistat și evacuat către UPU-Pediatrie 5 copii din Dumitrița, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară (vârste între 4 și 9 ani). Despre situație a fost informat și DSP-BN” a transmis managerul SAJ BN, Annabella Muzsi.

Astăzi, alți cinci copii și trei adulți au avut nevoie de transport la spital.

Conform unor surse locale, problema a pornit de la un botez care a avut loc duminică într-o familie de romi.
Aceștia au comandat mâncarea de la o firmă de catering și au utilizat logistica pusă la dispoziție de căminul cultural. Doar că în loc să pună mâncarea în frigidere, au ales, în schimb, să pună băutura la rece.

 

 

1 COMENTARIU

  1. „Mâncarea-i fudulie – băutura-i temelie” spune o veche zicală. Prin urmare cei din Dumitrița, știau ei ce știau de ce au pus băutura în frigider și au lăsat mâncarea afară .

SPUNE-TI PAREREA