Foto cu caracter ilustrativ

36 de centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, persoane cu handicap şi copii, de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi verificate în această săptămână. Acțiunea vine în urma evenimentelor neplăcute de lângă București, când în mai multe centre din județul Ilfov au fost găsiți peste 100 de bătrâni ținuți flămânzi și neîngrijiți.

Cele 36 de centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, persoane cu handicap şi copii, de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi verificate în această săptămână!
Primele vizite ale echipelor de control din care fac parte reprezentanți a 8 instituții au început astăzi, luni, 10 iulie 2023.
Echipele de control au în componență reprezentanţi ai
Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Agenția Județeană pentru Plăți şi Inspecție Socială, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu un reprezentant al Instituţiei Prefectului.
Vor fi verificate toate centrele care au fost menţionate în ordinul venit de la nivelul Guvernului.
Menționez că Instituția Prefectului va furniza presei informații oficiale pe pagina de facebook a instituției, orice alte informații „pe surse”, fiind in detrimentul adevărului.
Instituția Prefectului face această precizare, întrucât la un post TV de știri cu acoperire națională a apărut numele județului Bistrița-Năsăud ca având închise două centre rezidențiale în urma controlului efectuat astăzi, această informație neavând o bază reală, oficială, în acest sens. Senzaționalul nu poate înlocui adevărul!
Instituția Prefectului asigură toate instituțiile mass-media că transparența informației este și va fi prioritară pe acest subiect cu largi implicații sociale“, a transmis azi prefectul Teofil Cioarbă.

SPUNE-TI PAREREA