Bistrița se pregătește să devină epicentrul pasiunii și creativității în domeniul roboticii, odată cu organizarea evenimentului Bistrița Racing Challenge. Această competiție de robotică, organizată de cele trei echipe din Bistrița:AtomicBots, Bolts and Gears, Infotronx, în parteneriat cu Sala Polivalentă din Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, își propune să mențină flacăra STEM și spiritul FTC (FIRST Tech Challenge) vii pe parcursul verii.

Echipele de robotică, conceptul tot mai popular care îi învață pe tineri să se comporte ca într-o companie (FOTO)

Desfășurat în perioada 8-9 iulie, Bistrița Racing Challenge este a doua ediție a competiției, aducând în prim-plan mașini de curse realizate din piesele de roboți bine-cunoscute de către participanți în cadrul sezonului de robotică din România. Această competiție încurajează tinerii să-și valorifice abilitățile și creativitatea pentru a crea vehicule impresionante și a testa limitele tehnologiei în mișcare. Competiția cuprinde trei probe fascinante: drag race, raliu și off-road, care vor testa abilitățile și ingeniozitatea tinerilor participanți.

Anul acesta, Bistrița Racing Challenge găzduiește a doua etapă a competiției, iar așteptările sunt ridicate. Se estimează că vor participa aproximativ 110 elevi din toată țara. Elevi din orașe precum: Iași, Cluj-Napoca, București, Galați, Satu-Mare, Bistrița, Sângeorz-Băi sunt pregătiți să-și demonstreze abilitățile și creativitatea în domeniul roboticii. Concurenții vor avea oportunitatea de a se întrece și de a împărtăși experiențe, contribuind la dezvoltarea comunității de robotică din România.

Elevii de la școlile Colegiului Național”Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Colegiul Tehnic „Infoel” din Bistrița sunt motivați de ideea de a promova iubirea și pasiunea lor pentru robotică. Ei au reușit să aducă inima roboticii chiar în Bistrița, transformând această competiție într-un eveniment de neratat în timpul verii.

Competiția va fi una intensă și plină de provocări pentru echipele participante, care vor demonstra priceperea lor în navigarea probelor, dar și creativitatea lor în ceea ce privește designul inovativ al mașinilor. La finalul competiției, echipele care obține cel mai bun scor și demonstrează cea mai mare pricepere în parcurgerea probelor, precum și echipa cu cel mai inovativ design al mașinii, vor fi premiate cu trofee și diplome de excelență.

Încurajăm publicul să ni se alăture în perioada 8-9 iulie la Sala Polivalentă din Bistrița, pentru a experimenta împreună pasiunea, emoția și entuziasmul unei competiții de robotică de excepție. Bistrița Racing Challenge marchează un moment important pentru dezvoltarea și promovarea acestui domeniu în România și ne dorim să încurajăm cât mai mulți tineri să se implice în STEM și să-și urmeze pasiunea pentru robotică.

SPUNE-TI PAREREA