Un nou punct gastronomic s-a deschis marți, 4 iulie, în Bistrița-Năsăud, în localitatea Gledin din comuna Monor, o zonă cu pajiști pitorești, unde oamenii se ocupă, preponderent, cu creșterea animalelor.

Este al nouălea punct gastronomic din județ, denumit „Maria“, după numele gazdei. Aici puteți gusta din preparate făcute în casă: sarmale cu păsat, cârnați de casă, plăcinte, prăjituri, cozonaci, specialități din vânat.

Al nouălea punct gastronomic din Poarta Transilvaniei Bistrița-Năsăud își deschide de astăzi porțile, în localitatea Gledin, la punctul gastronomic local „Maria“.
Din dorința de a pune în valoare produsele tradiționale românești, oameni simpli, cu bun gust, fac magie în farfurie și ne încânta papilele gustative cu preparatele sale.
Cu pasiune, dedicare și o viziune remarcabilă, Punctul Gastronomic Local „Maria“ păstrează vie esența tardiției culinare, amintindu-ne de gustul copilăriei. Felicitări, familiei Moldovan Cornel și Maria, pentru toată munca voastră. Continuați să păstrați autenticitatea și bunul gust din preparate“,a transmis președintele Consiliului judeețan Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment.

Oaspete supriză la masa gazdelor din Gledin!

Un oaspete supriză și-a făcut apariția la inaugurarea punctului gastronomic. Este vorba de artistul Ovidiu Lipan Țăndărică, aflat într-o vizită de câteva zile în Bistrița-Năsăud. Acesta a fost încântat să stea la masă cu oameni simpli ai satului și să guste din preparatele lor locale.

Citește și:

Întâlnire cu artistul Ovidiu Lipan Țăndărică la Turnul Dogarilor din Bistrița. Un dialog artistic captivant cu cel mai reprezentativ percuționist din România!

Am mâncat, într-adevăr, mâncăruri tardiționale românești și asta a fost o încântare. Sunt foarte încântat de tot peisajul ăsta și atmosfera de aici este fenomenală. Am gustat de toate, nu voiam să mai plec de la masă! Aș fi rămas acolo, cu sarmale cu păsat, șunculiță, cârnați de vânat, nu vă spun… brânzeturi și tot! Avem așa o bogăție, și gastronomică și așa o țară frumoasă încât rămâne numai să fi conștienți de lucrul ăsta să ne păstrăm identitatea și spiritul românesc“, a spus artistul într-o declarație făcută presei.

După popasul la punctul gastronomic, Ovidiu Lipan Țăndărică a vizita Castelul Teleki din Posmuș, ghidat de președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan. Radu Moldovan i-a arătat toate încăperile castelului și i-a dezvăluit planurile sale pe următorii ani, în ceea ce privește gestionarea edificiului recent reabilitat.

 

Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre cel mai apreciați artiști din România, un muzician, compozitor și baterist de mare clasă și ambasadro WTf Rock Festival, în vizită la Castelul Teleki din Posmuș. Mă bucur că am putut să vă fiu călăuză în turul castelului. Aveți parte de toată aprecierea noastră pentru tot ceea ce faceți și vă mulțumim pentru vizită, iar ușile Porții Transilvaniei sunt mereu deschise pentru prieteni și oameni care fac cinste întregii țări“, a transmis Emil Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA