Un incident regretabil s-a întâmplat la piscina Casa EMA din Bistrița. O fetiță în vârstă de cinci s-a înecat în piscină în timpul orelor de înot. Aceasta a intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitată la fața locului. Din fericire, ea a fost stabilizată și transportată la spital. Conducerea complexului a transmis un mesaj pe pagina de Facebook prin care și-a asumat acest accident, precizând că se află în contact cu familia fetiței și așteaptă vești privind evoluția stării sale medicale.

„Un accident regretabil s-a petrecut ieri, 3 iulie, la piscina Casa EMA, în care a fost implicată o fetiță de 5 ani, aflată la cursuri de înot. Reacția promptă a instructorilor noștri și intervenția rapidă a cadrelor medicale care au ajuns la fața locului au făcut ca astăzi copilul să fie în stare stabilă, lucru pentru care suntem recunoscători.
Fetița este în acest moment în grija medicilor clujeni și așteptăm vești cât mai bune în legătură cu starea acesteia.

În cei 12 ani de activitate am trecut prin multe evenimente, atât pozitive, cât și negative, iar experiența ne face să ne asigurăm toți clienții de responsabilitate și asumare, indiferent de situație.
Suntem alături de familia copilului și ținem legătura, manifestându-ne tot interesul pentru a sprijini cu tot ceea ce este nevoie“, a transmis Casa EMA.

Fetița a ajuns la spital în stare critică, fiind intubată.

„La UPU Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă aseară, în jurul orei 19.30, o fetiță de 5 ani din Bistrița, în stare critică, după ce s-a înecat într-o piscină de pe raza municipiului.
Conform datelor din UPU, până la sosirea echipajului medical, minora a fost resuscitată la fața locului, fiind preluată cu puls, intubată și adusă în UPU Pediatrie, unde a fost diagnosticată cu: stop cardio-respirator resuscitat, asfixie mecanică prin înec cu apă din piscină, pneumonie de aspirație, la care s-a adăugat ulterior edemul pulmonar. Fetița a fost transferată la UPU Pediatrie Cluj-Napoca aseară, la ora 21.05, de un echipaj cu medic“, a transmis Camelia Strungari, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița

 

SPUNE-TI PAREREA