Rezultatele de la Bacalaureat 2023 au fost publicate de Ministerul Educației. Rata de promovare din acest an este 72,8%.

O singură medie de 10 a fost obținută, în Bistrița-Năsăud, de către un elev de la Colegiul Național Andrei Mureșanu.

Este vorba despre Dora Părăuan, cea care este șefa de promoție de anul acesta. Dora a absolvit și liceul cu 10 pe linie.

„Dora Părăuan este șefa de promoție a acestui an, terminând liceul cu nota 10 și o persoană minunată, așa cum o consideră colegii și prietenii ei. Toți cei care o cunosc susțin că a muncit și s-a străduit mereu să arate bunătatea din sufletul său, ajutându-i în același timp și pe cei care aveau nevoie de puțină îndrumare. Mereu zâmbitoare și caldă, cu pasiune și hotărâre în privire, a parcurs drumul maturizării, devenind o elevă eminentă.
După 4 ani în care a muncit pentru fiecare activitate la care a participat și a fost premiată la numeroase concursuri și olimpiade școlare, a venit momentul să-i fie recunoscute meritele și să i se ofere coronițele.

O iubitoare a științelor, dar și a literaturii, Dora s-a împărțit între pasiunile sale, încercând să-și construiască o perspectivă completă despre ceea ce înseamnă să fii elev. De-a lungul vieții de liceu, a venit la ore cu o carte în mână, a alergat prin curte împreună cu prietenii și s-a implicat în fiecare activitate a clubului de științe, unde este membru fondator.
Fiind sedusă de complexitatea științei, 𝑫𝒐𝒓𝒂 va urma la toamnă cursurile Facultății de Inginerie Chimică de la Universitatea Babeș Bolyai, sperând să rezolve cât mai multe dintre „misterele universului”. Mândră de apartenența ei la familia spirituală a Colegiului Național Andrei Mureșanu, Dora ne-a mărturisit în discursul de absolventă și propriul sens existențial, pornind de la motto-ul școlii „Per Aspera Ad Astra”: „Trebuie să treci prin greutăți ca să ajungi la stele, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți vinzi sufletul pe parcurs. Pune două idei cap la cap și fă ceva uimitor cu asta. Până la urmă, ce putem cere mai mult decât să avem o biografie ce se aseamănă cu un roman de fantezie?”.
Succes, Dora! “, este mesajul transmis de conducerea liceului.

1 COMENTARIU

  1. Este uimitor să vedem elevi atât de talentați și motivați care ating astfel de rezultate remarcabile. Această realizare ne inspiră și ne arată că perseverența și dorința de a reuși pot duce la performanțe extraordinare. Felicitări acestei elevă și tuturor celor care au contribuit la succesul său, inclusiv cadrele didactice și familia. Sper că acest exemplu va motiva și inspira alți elevi să urmărească excelența și să-și atingă potențialul maxim în educație și în viață.

SPUNE-TI PAREREA