Trei polițiști de penitenciar au fost premiați recent la nivel național, fiind considerați printre cei mai merituoși din breaslă.

În data de 29 iunie, dată la care Biserica Ortodoxă îi prăzmuiește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii penitenciarelor din România, la sediul Institutului Național de Statistică (București) s-a organizat, printre altele și premierea celor mai merituoși patru polițiști de penitenciare, din care 3 sunt membrii activi ai SNPP“, a transmis președintele SNPP Filiala Penitenciar Bistrița Sergiu POP.

Aceștia sunt agent de poliție penitenciară Pop Alina Diana, agent șef de poliție penitenciară Buidan Mihai și agent șef principal de poliție penitenciară Artene Mihai Ovidiu.

„Agent de poliție penitenciară Pop Alina Diana, este încadrată la Penitenciarul Bistrița de aproape 2 ani și care din prima zi a arătat că este o persoană abilă, inteligentă și foarte implicată în viața comunității prin proiectele pe care le coordonează și acțiunile de voluntariat la care participă activ de peste 10 ani“, este mesajul instituției.
Alina s-a remarcat în calitate de președinte al Asociației OM (Orașul Mariei) în cadrul căreia a organziat mai multe acțuni caritabile și cu impact social.

Agent șef de poliție penitenciară Mihai Buidan, încadrat la Penitenciarul Mioveni de aproape 13 ani este un luptător în adevăratul sens al cuvântului, deține propria sală de Jiu Jitsu Brazilian în Pitești și formează peste 150 de copii în acest sport, încercând să le ofere o educație prin sport și să construiască alături de ei un caracter frumos și demn de viitorul nostru.

Pe plan național a participat la zeci de competiții, turnee, cupe, unde de fiecare dată a reușit să “prindă” podiumul, printre care se remarcă în plan deosebit titlurile de Campion Național în Kempo, Grappling și Brazilian Jiu Jitsu.

Pe plan internațional este dublu campion mondial în anul 2022, la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor, ce a avut loc în Olanda, dar și campion European la Campionatul European din Portugalia 2023.

Iubește Jiu Jitsu Brazilian și iubește să construiască un viitor mai frumos prin sport, copiilor!

Artene Mihai  Ovidiu este încadrat la Penitenciarul Vaslui de aproape 16 ani, a lucrat ca monitor sportiv în cea mai mare parte a carierei, iar în afara serviciului desfășoară activitatea de arbitru de fotbal, atât pe plan intern cât și internațional fiind purtător al ecusonului FIFA din anul 2013, aducând o imagine bună instituției.

În tot acest timp, Mihai a arbitrat în cele mai importante competiții internaționale, UEFA Europa Conference League, UEFA Champions League, Campionatul Mondial U20 Brazilia 2019, Campionatul European UEFA Euro 2020, Campionatul European U21 din Italia 2020, UEFA Nations League, Campionatul Mondial din Qatar 2022, Cupa Golfului din 2023 Iraq, Campionatul Mondial al Cluburilor Maroc 2023.

 

SPUNE-TI PAREREA