Veste bună pentru șoferii care tranzitează localitatea Livezile din Bistrița-Năsăud unde se formează frecvent coloane în trafic din cauza timpilor de așteptare la calea ferată. După aproape cinci ani de așteptare, barierele puse la trecerea de cale ferată sunt funcționale. Vestea a fost dată de liderul PMP, Ionuț Simionca, cel care a făcut demersurile pentru montarea barierei. Momentan, barierele sunt în perioada de testare și verificare, urmând să fie complet funcționale în luna iulie.

După aproape 5 ani de așteptări, barierele de la #Livezile au fost puse în funcțiune!
Începând de astăzi, pe o perioadă de o lună de zile, se fac testări și verificări la #bariere, urmând ca, la recepția finală din iulie, acestea să fie funcționale 100%.
În baza Legii nr. 154 din 26 iunie 2018 pe care am inițiat-o în calitate de deputat de Bistrița-Năsăud, toate trecerile la nivel de cale ferată care prezintă un grad ridicat de risc de producere a accidentelor rutiere trebuie să fie prevăzute cu bariere sau semibariere.
De la promulgarea legii mele până în prezent, în Bistrița-Năsăud au fost instalate bariere la nivelul trecerii cu calea ferată la Viișoara, în Bistrița pe Lucian Blaga, în Livezile și în Susenii Bârgăului.
Mă bucur să văd că o lege inițiată de mine aduce un plus de siguranță celor aflați în trafic în județul Bistrița-Năsăud și contribuie la salvarea de vieți omenești“, a transmis Ionuț Simionca.

SPUNE-TI PAREREA