Un grav accident rutier a avut loc astăzi pe DN17, în Bistrița-Năsăud, în localitatea Bața din comuna Petru Rareș. Un autoturism a colizionat cu o autotutilitară, după care s-a răsturnat. O femeie de 94 de ani care se afla pe un podeț din apropiere a fost acroșată în urma impactului, având nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea unul dintre șoferii celor două autovehicule a fost găsit încarcerat.

La caz au intervenit două echipaje de pompieri și un echipaj de prim ajutor SMURD.

În accident au fost implicate trei victime, conducătorii auto de la cele doua autoturisme și un pieton care se afla pe pod în momentul producerii accidentului.
Șoferul autoturismului răsturnat în vârstă de aproximativ 52 de ani a fost găsit încarcerat, conștient prezenta un traumatism la nivelul capului, a fost extras în cel mai scurt timp de către echipajul de descarcerare si predat echipajului medical pentru stabilizare și transport la spital. Pietonul, femeie în vârstă de aproximativ 94 de ani a fost găsită conștientă, prezenta traumatisme la nivelul capului și corpului și va fi transportată de asemenea la spital pentru investigații medicale amănunțite.Cea de-a treia victima bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani nu prezintă traumatisme“, a transmis ISU BN.

Polițiștii rutieri din Beclean au intervenit la accident pentru a cerceta împrejurările în care a avut loc impactul.

„Din primele date, coliziunea a avut loc între o autoutilitară condusă de un bărbat, de 50 de ani, din Ciceu Giurgești și un autoturism, condus de un bărbat de 52 de ani, din Nușeni.

În urma impactului, autoutilitara a fost proiectată într-un șanț, iar autoturismul s-a rasturnat în afara părții carosabile, acroșând o femeie de 93 de ani, din Bața, care se afla pe un podeț din apropiere. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto de 52 de ani și a femeii, ambii preluați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar celălalt conducător auto nu a putut fi testat, urmând a-i fi recoltate probe biologice“, a informat IPJ BN.

SPUNE-TI PAREREA