Mănăstirea Rebra-Parva își va celebra hramul în data de 29 iunie 2023, odată cu sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel este o sărbătoare liturgică în cinstea martirilor de la Roma, Apostolii Sfântul Petru și Sfântul Pavel, care sunt sărbătoriți pe 29 iunie. Sărbătoarea este de origine veche, marcând data martiriului celor doi apostoli.

Mănăstirea Rebra-Parva este unul dintre cele mai căutate lăcașe de cult din Bistrița-Năsăud de către credincioșii ortodocși. Așezământul monahal a fost ridicat în 1993, pe o veche vatră monahală dintre localitățile Parva și Rebra, pe o frumoasă colină de pe valea râului Rebra.

Conform sursei protopopiatulnasaud.ro, aici exista, cu sute de ani în urmă o veche mănăstire ortodoxă de călugări, datând dinaintea anului 1500. La începutul secolului XX se mai puteau vedea pe hotarul dintre localitățile Rebra și Parva din județul Bistrița –Năsăud, urmele unei vechi biserici de lemn, astăzi dispărută, o troiță din lemn care marca locul unde fusese altarul și câțiva brazi care încadraseră bisericuța mănăstirii.

După 1990, credincioșii din zonă au dorit mult reînvierea străvechiului lăcaș monahal de rugăciune, dovedind că și-au păstratdragostea de Dumnezeu și respectul față de Biserică și monahism, dar și amintirea plină de evlavie a istoriei vechiului lăcaș.

SPUNE-TI PAREREA