Camera Deputaţilor şi Senatul s-au întrunit luni într-o şedinţă comună pentru a vota, în regim de urgență, proiectul de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, cunoscute și ca pensii de serviciu.
Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale a fost adoptat cu 382 de voturi „pentru”, trei abțineri, iar alți trei nu au votat deși au fost prezenți.
Premierul Marcel Ciolacu și-a asumat succesul criticând guvernările de dreapta din ultimii ani, despre care spune că nu au reușit să elimine pensiile speciale ale parlamentarilor. El a precizat că următoarea țintă a guvernului său va fi cumulul pensiei cu salariul, cu excepția câtorva categorii precum actorii sau profesorii universitari.
Proiectul modifică Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, în sensul abrogării dreptului la indemnizaţia pentru limita de vârstă de care beneficiază deputaţii şi senatorii.
De asemenea, proiectul ar urma „să şteargă inechităţile din sistem, eliminarea indemnizaţiei pentru limită de vârstă a parlamentarilor fiind una din aceste măsuri de înlăturare a discriminării faţă de persoanele care beneficiază de pensii pe criteriul contributivităţii”.
„Când vrei să îndrepți lucrurile, întotdeauna începe cu tine ca să fii credibil. Astăzi am votat eliminarea pensiilor parlamentarilor, un prim pas pentru reformele ce vor urma!“, a transmis deputatul bistrițean, Daniel Suciu (PSD).
„Pensiile speciale ale parlamentarilor, tăiate prin votul meu și al colegilor din #PSD“, este mesajul transmis de Bogdan Ivan, actual ministru al Digitalizării.
Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Câtă nesimtire si fătărnicie din partea acestui individ, Daniel Suciu care afirmă cu nonsalantă: „Când vrei să îndrepți lucrurile, întotdeauna începe cu tine ca să fii credibil. Astăzi am votat eliminarea pensiilor parlamentarilor, un prim pas pentru reformele ce vor urma!”. Acest neica-nimeni face pe prostul si uită că in anul 2019 pe vremea când el făcea parte din guvernul Dăncilă ca ministru al Dezvoltării Regionale, a fost emisă o Ordonanță de Urgență Guvernamentală (OUG) de adoptare a Codului Administrativ care prevedea intre altele acordarea de pensii speciale pentru aleșii locali. Ce credibilitate mai poate avea acest individ care nu a avut nici o obiectie la adoptarea Codului Administrativ prin Ordonanță de Urgență si nu prin dezbatere in Parlament care este forul legislativ al țării. Este evidenta incercarea de a crea anumite avantaje materiale alesilor locali prin ocolirea legii, desi există incă din 2016 decizii ale CCR prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/zegrean-adoptarea-codului-administrativ-prin-oug-n_1006237.html