Vineri va fi o zi veritabilă de vară în Bistrița-Năsăud, dar vremea se înrăutățește la noapte, când sunt așteptate ploi, vijelii și căderi de grindină.

Vremea va fi în general frumoasă, astăzi, peste zi, în județ dar va deveni călduroasă. Astfel, in zonele joase de relief, disconfortul termic va fi in crestere, pe fondul temperaturilor care vor depăşi 30°C si mai ales, a umezelii ridicate. Spre seară, însă si mai ales la noapte, instabilitatea atmosferică va fi în creştere si ea, asteptăm averse cu caracter torențial, vânt cu aspect de vijelie care poate depăşi 80-90 km/h si punctiform, căderi de grindină. Fenomenele vor continua si pe parcursul week-endului, când aspectul va deveni instabil, se va racori iar ploile vor fi, temporar, însemnate cantitativ.
Maximele de astăzi vor atinge, în aceste condiții, valori în general intre 28°C in zonele submontane si 32°C, la podiş iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 14°C in depresiuni şi 18°C in zonele joase.
La Bistrița, vremea va deveni frumoasă astfel cerul va fi variabil pe tot parcursul intervalului. Se va incălzi si aici iar maxima zilei va atinge 31/32°C. La noapte asteptam averse, fenomene electrice, vânt intens iar minima zilei de mâine va scădea spre 17°C“, a transmis MeteoBN.

1 COMENTARIU

  1. Prognozele astea, date de pseudo-specialisti nu are rost sa le mai publicați…
    Vedeți și voi ca nu se îndeplinesc!
    Luați și voi surse mai serioase!

SPUNE-TI PAREREA