Unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri din Bistrița revine între 23 – 25 iunie 2023 cu un program complex, dinamic, interactiv și inedit, punând în scenă elemente de noutate cum ar fi reconstituiri istorice cu cavaleri, vânători de comori, tururi ghidate, bufoni, târgoveți și artiști pe catalige, precum și alte activități interactive și creative care transformă publicul din spectator în performer. Deschiderea evenimentului va avea loc vineri la Biserica Evanghelică cu o procesiune a cavalerilor, urmată de concertul trupei Bakchus din Cehia. Programul festivalului include: concerte de muzică medievală – renascentistă (sec. XII-XVI) cu trupele Bakchus și Peregrinii; teatru medieval de tip commedia dell’arte cu grupul Skepsis; reconstituiri istorice oferite de asociațiile Terra Ultrasilvana, Străjerii Cetății Bistrița, Cancelaria Voievodului Transilvaniei și arcașii Rangers of the North, aceștia din urmă desfășurând activitatea la  Turnul Dogarilor; dansuri medievale cu grupul Nosa; animație specifică; spectacol cu teatrul de păpuși Funny Art; animație cu foc marca SiriuS; vânători de comori (Treasure hunt), târg de meșteșuguri vii cu ateliere meșteșugărești și creative realizat în parteneriat cu Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, tururi ghidate cu participarea voluntarilor și cu sprijinul partenerului Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul extensiei Bistrița a Universității Babeș-Bolyai.

Festivalul se va încheia cu un concert al trupei Nightloosers în poienița de la Turnul Dogarilor, duminică 25 iunie, începând cu ora 19:30, spectacol organizat de Palatul Culturii Bistrița. 

 

Program detaliat pe: www.bistritamedievala.ro și pe pagina de facebook Bistrita Medievală.

 

Serbările Bistriței Medievale 2023 sunt organizate de Asociația Culturală Bistrița Medievală, proiect finanțat nerambursabil din bugetul local al Municipiului Bistrița pe anul 2023.

Serbările Medievale se întorc în Cetatea Bistriței. Programul complet al evenimentelor

 

SPUNE-TI PAREREA