O alianță de dreapta se pune pe picioare în România, cu scopul de câștiga alegerile din 2024, după cum a declarat recent secretarul general al PMP, Ionuț Simionca. Din alianță vor face parte USR, PMP, Forța Dreptei și alte formațiuni mai mici care își doresc să lupte împotriva PSD și PNL.

De ce și-a pierdut PNL-ul alegătorii de dreapta

Ionuț Simionca este de părere că e un moment propice pentru formarea acestei alianțe, având în vedere că liberalii și-au pierdut susținătorii care credeau în politicile promovate de ei.

„Pur și simplu ei au sedus electoratul de dreapta și l-au abandonat. În alegeri au venit cu un singur mesaj: nu vă irosiți votul, votați PNL să nu câștige PSD. Votanții de dreapta au votat PNL să nu câștige PSD. Cine conduce astăzi? PSD! De ce conduce PSD? pentur că PNL-ul îi susține. Și atunci, mințind electoratul, promițând una și făcând alta, și-au pierdut credibilitatea. Sondajele pe care ei astăzi le au și sunt undeva la 18% nu cred că sunt reale, eu cred că PNL-ul este mult sub 18%. Și cred că este în cădere liberă. Veți vedea sancțiunea pe care PNL-ul o va primi din partea electoratului pentru că românii s-au săturat să fie mințiți“, a spus Ionuț Simionca.

Acesta a mai declarat că este de părere că în 2024 politica de dreapta va fi pe val.

„În România, omul care muncește, antreprenorul, cel care își dă silința să supraviețuiască și să facă performanță este cel care este pus la zid. Taxe noi, impozite noi, niciun fel de sprijin… Toate aceste speranțe pe care românii le au în fondurile europene sunt deșaarte. Sunt axe de finanțare pe fonduri europene ale căror ghiduri au fost de șapte-opt ori modificate. Pentru că își doresc să redirecționeze acei bani spre anumite grupuri de interese și oamenii de afaceri care își pun speranța într-un proiect european prin care vor să facă perfromanță în România, neavând stabilitate și continuitate, nu pot să se dezvolte. România are nevoie de politici de drapta și poate să prospere cu politici de dreapta“, mai crede Ionuț Simionca.

Cu cine face alianță PMP-ul și în ce stadiu sunt discuțiile

PMP-ul vrea să facă alianță, în primul rând, cu USR, dar sunt mai multe grupări politice care vor să adere acestei idei.

Am avut mai multe întâlniri cu cei de la USR pentru a ne cunoaște și a vedea care ne sunt compatibilitățile, care sunt lucrurile care ne unesc și cele care ar putea să ne facă să ne disociem unii de alții. Am înțeles că sunt mai multe lucrurile care ne unesc și care ne obligă să facem această alianță de dreapta. Noi am făcut primii pași, USR a avut un congres în care a primit un vot de încredere din partea partidului pentru a consolida și a crea o alianță. Am discutat ce avem de făcut, pe cine mai primim în această alianță. Toți oamenii de bună credință care vor să lupte împotriva PSD și PNL sunt bineveniți în această alianță. Din alianță, cel mai probabil, va face parte și Forța Dreptei, vor fi și asociații non-guvernamentale, toți cei care duc greul în România, care doresc să se implice în schimbarea pe care noi dorim să o facem și care își doresc să pună umărul la reconstrucția țării. Acum suntem într-un moment critic, în care două partide mari, cele mai mari din România, au bătut palma, guvernează prost și noi nu vedem luminița de la capătul tunelului. Vedem cum toate acțiunile politice sunt pentru a își mulțumi clientela de partid, pentru a își mulțumi oamenii loiali partidului și nu pentru a aduce bunăstare românilor sau pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a declarat Ionuț Simionca.

În aceste condiții, secretarul general al PMP afirmă că o alianță de dreapta este necesară.

USR, fiind partid parlamentar, este partidul în jurul căreia se va forma această alianță. PMP este un pion important de stabilitate. pentru că noi avem peste 2.300 de aleși locali, 53 de primari, 4 vicepreședinți de consilii județene, 80 de viceprimari, 60 de consilieri județeni și așa mai departe. Noi avem o moștenire de aleși locali foarte mare. Important este să putem să facem ca lucrurile să funcționeze bine”, a completat Simionca.

Sunt patru rânduri de alegeri în 2024 și este un an politic complicat, cu mize mari, un an politic care va așeza România pentru următorii 8 ani. Cei de la putere au avut șansa 30 de ani să demonstreze ce pot să facă, dar s-au rotat între ei, și-au schimbat funcțiile, s-au aliat și s-au despărțit, apoi iar au bătut palma. Noi vedem că aceste politici făcute de PSD și PNL sunt deficitare”, a menționat Ionuț Simionca.

SPUNE-TI PAREREA