Ziua de joi aduce un nou val de instabilitate în Bistrița-Năsăud. Vremea continuă apoi cu temperaturi ridicate și disconfort termic.
Potrivit ANM, începând de joi, de la ora 11.00, până la ora 22, local, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. De asemenea, începând de vineri seară, instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. Pentru joi, vineri şi sâmbătă, în toată ţara sunt anunţate disconfort termic ridicat şi caniculă.

În Bistrița-Năsăud, manifestările de instabilitate vor începe în a doa parte a zilei.

Vremea va deveni în general instabilă, joi, mai ales în a doua parte a zilei si la începutul nopții. Astfel, pe arii extinse in zonele de deal si de munte, se vor semnala dezvoltări noroase convective şi va ploua cu caracter de aversă, ploi care vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, de intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi punctiform, de căderi de grindină. In zonele joase de relief aceste manifestări vor fi pe areale mai restrânse dar vor apărea şi aici, mai ales spre seară. Cantitățile de apă acumulate vor depăşi, in scurt timp, local, 25-30 l/mp. 
Termic, vom avea o zi călduroasă, cu maxime care vor atinge valori cuprinse în general între 26°C in zonele submontane si 31°C, la podiş iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 14°C in depresiuni şi 18°C in zonele joase.
La Bistrița, vremea va fi frumoasa în prima parte a zilei, apoi sunt condiții de averse şi aici, mai ales spre seară. Maxima diurnă va urca spre 31°C iar minima zilei de mâine va scădea spre 17°C“, a trasmis MateoBN.

SPUNE-TI PAREREA