Patru tineri din județul Mureș au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind acuzați că au furat cinci trotinete dintr-o anexă gospodărească din localitatea Prundu Bârgăului. Ulterior, față de aceștia s-a luat măsura controlului judiciar timp de 60 de zile.

„În data de 17 iunie a.c., polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-o anexă gospodărească din localitatea Prundu Bârgăului, au fost sustrase cinci trotinete electrice împreună cu acumulatori, care aparțin unei societăți comerciale, cauzându-se astfel un prejudiciu de aproximativ 15000 de lei.

În urma activităților de cercetare în cadrul dosarului penal întocmit, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat persoanele bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Față de cei 4 tineri din județul Mureș, bănuiți de comiterea faptei, a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. Tinerii urmează să fie prezentați Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, prejudiciul cauzat, în valoare totală de aproximativ 15000 de lei, a fost recuperat în totalitate și predat administratorului societății comerciale.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, în vederea documentării faptei și stabilirii participației penale“, a transmis IPJ Bn într-un comunicat de presă.

SPUNE-TI PAREREA