Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 19 iunie, primul examen din cadrul Evaluării Naţionale 2023.

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 19 iunie, primul examen din cele două din cadrul Evaluării Naționale. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține şi o a treia probă, la Limba maternă.

Elevii de clasa a VIII-a au avut la Evaluare Naţională la limba română două texte suport şi anume: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler.

La cel de-al doilea subiect de la Evaluare Naţională 2023, elevii de clasa a VIII-a au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

La intrarea în sălile de examen, proaspeţii absolvenţi au fost nevoiţi să respecte câteva reguli, pentru a nu risca eliminarea din săli. Aceste reguli au fost stabilite de Ministerul Educației și publicate în metodologia pentru organizarea examenelor.

 

Potrivit Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud, 2625 de elevi din Bistrița-Năsăud s-au înscris la examenul de Evaluare Națională.

Rezultatele la probele de evaluare se vor afișa în 28 iunie. În aceeași zi, între orele 16:00 – 19:00 se pot depune contestații.

Contestații se pot depune și a doua zi, în 29 iunie, între orele 8:00 – 12:00. Acestea vor fi soluționate până în 4 iulie – când se vor afișa și rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor

Alți 1857 absolvenți de liceu din Bistrița-Năsăud vor începe examenul de Bacalaureat în 26 iunie.

 

SPUNE-TI PAREREA