Weekend-ul începe cu vreme mohorâtă și ploioasă, în Bistrița-Năsăud. Prima parte a zilei de vineri va avea chiar un aspect tomnatic, apoi urmează vijelii, ploi torențiale și descărcări electrice.

Vremea va fi în general instabilă, cu ploi în mare parte din interval. Dacă în prima parte a zilei acestea vor fi generalizate, cu aspect tomnatic, in cea de a doua vor căpăta mai ales caracter de aversă, vor fi însoțite de descărcări electrice, de intensificări de vânt cu aspect de vijelie şi punctiform, de căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor depăşi, pe arii extinse, 25-30 l/mp si, mai ales la munte, 50-60 l/mp, astfel riscul producerii unor scurgeri torențiale cu efect de inundații locale va creşte exponențial.
Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general intre 19°C in zonele submontane si 23°C, la podiş iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 10°C in depresiuni şi 15°C in zonele joase.
La Bistrița, vremea va fi instabilă, va ploua in prima parte a zilei, apoi din a doua parte a ei si in special in orele serii, va căpăta aspect orajos, cu averse, fenomene electrice si vânt intens. Maxima zilei va atinge 23°C iar minima de mâine dimineață se va opri la 14°C“, a transmis MeteoBN.

SPUNE-TI PAREREA